26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İZFAŞ 77. İEF hazırlıklarına başladı

İZFAŞ, 22-31 Ağustos 2008 tarihleri arasında gerçekleşecek 77. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) için hazırlıklarına başladı. 77. İEF kapsamında düzenlenecek Uluslararası İzmir Kültürpark Festivali'nde Türkiye'de ilk kez geniş kapsamlı, uluslararası nitelikte bir Balon Festivali yapılacak. 

Türkiye'nin ilk, tek ve en uzun süreli uluslararası fuar organizasyonu, İEF-İzmir Enternasyonal Fuarı'nın 77. si 22- 31 Ağustos 2008 tarihleri arasında düzenlenecek. İEF kapsamında müzik, dans ve gösteri sanatlarına ilişkin çok sayıda organizasyonun düzenlenmesi planlanıyor. Fuar açılmadan başlayacak etkinliklerin, kapandıktan sonra da sürmesi hedefleniyor. 

Festival kapsamında gerçekleştirilecek etkinliklerden biri de Türkiye'de bir ilk niteliği taşıyacak olan çok sayıda sepetli balonun kentte çeşitli gösteriler yapması olacak. Eylül ayında gerçekleştirilmesi planlanan etkinliğe ilişkin hazırlıklar sürüyor. Toplantılara Türk balon pilotları da katılıyor. Hazırlıklar kapsamında yer, hava ve tarih seçiminin yapılabilmesi için dünyanın en önemli balon pilotlarından biri kabul edilen Yeni Zelandalı balon pilotu Ryszard Jan Walczak İzmir'e gelerek, Türk baloncularla birlikte çeşitli temaslarda ve incelemelerde bulunacak. 

İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen 77. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın çok özel etkinliklerle hatırlanmasını istediklerini ifade ederek, “Hazırlıklarımız sürüyor. Kentimizin çeşitli kurumları ve çok kıymetli isimleri yapacağımız etkinliklere büyük destek veriyor ve bizimle birlikte emek harcıyor. Yaklaşık bir ay müddetine yayılacak Uluslararası İzmir Kültürpark Festivali ile İzmir Enternasyonal Fuarı'nı ilk kez Kültürpark'ın dışına çıkarmayı, tüm kente yaymayı planlıyoruz. İzmir semalarında süzülen sepetli balonlar kentimize ve İzmir Enternasyonal Fuarı'na ayrı bir renk katacak. Gösterilere katılacak balonlar ülkelerini ve ülkemizi tanıtırken; İzmir turizminin gelişimine de katkı sağlayacak” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2008 Cuma 17:45:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?