5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İZFAŞ'ta yanlıştan dönüldü

Kocaoğlu, alınan bu kararın yanlış olduğunu belirterek, "Kararı öğrenir öğrenmez yönetim kurulu üyelerini topladım ve 24 saat gecikmeyle de olsa Yönetim Kurulu, bu kararı yok sayan yeni bir karar aldı" dedi.


İZFAŞ Yönetim Kurulu’nun değişmesinin ardından önceki gün toplanan yeni yönetim kurulu üyeleri İZFAŞ Genel Müdürü Dilara Sürgü Ersözlü’nün genel müdürlükten azline ve ’Ahlak ve iyi niyet kuralına uymayan haller ve benzerleri’ başlığı altında bulunan durumları içeren İş Kanunu’nun 25/2. maddesine dayanarak iş akdinin feshine karar vermişti. Bu duruma Dilara Sürgü Ersözlü, sert tepki göstermiş, onurunun kırıldığını ve kurşunlanmaktan daha fazla incitildiğini açıklamıştı.


Konuyla ilgili olarak bugün basının karşısına çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, alınan bu kararın düzeltildiğini söyledi. Kocaoğlu, "İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geldiğimden beri bazı şeyleri galiba anlatamıyorum. Ben başından beri ortaya atılan iddiaların araştırılmasını ve araştırmanın selameti için de mevcut yöneticilerin görevden alınmasını istemiştim. Araştırma sonucuna göre belki de bu arkadaşı yeniden aynı göreve iade edecektik. Yine başından beri ben bu arkadaşların görevi kötüye kullanmadığına, şahsi çıkar elde etmediklerine olan inancımı dile getirmiştim. Ancak İZFAŞ Yönetim Kurulu önceki gün benim izlemek istediğim bu yol ile uyuşmayan yanlış bir karar almış. Bu kararı dün saat 16.00 gibi öğrendim ve hemen İZFAŞ Yönetim Kurulu üyelerini toplayarak bu kararı yok sayan yeni bir karar aldırdım. 24 saat gecikmeyle de olsa bu kararı düzelttim. Dilara arkadaşımız sadece genel müdürlük görevinden alınmıştır. Ancak İZFAŞ’la olan iş akdi devam etmektedir" diye konuştu.

iha-izmir
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2004 Cumartesi 00:26:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?