5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İZFAŞ'ta yolsuzluk iddiaları

Genel kurulda, İZFAŞ’ın çoğunluk hissesine sahip olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni temsil eden 5 yönetim kurulu üyesi değiştirilerek yerlerine yeni üyeler seçilmişti. Yeni seçilen Yönetim Kurulu, İZFAŞ Genel Müdürü Dilara Sürgü Ersözlü’nün görevine son verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gazetecilerin sorusu üzerine, İZFAŞ’a yeni bir genel müdürün atanmayacağını açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin son derece sağlıklı bir yol izlediğini belirten Kocaoğlu, "Araştırmanın ve soruşturmanın selameti açısından yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızı değiştirdik. Bunun art niyetle alakası yok. Kimse başka anlamlar yüklemesin. Biz soruşturmanın daha iyi yürümesi için böyle bir karar aldık. Dünyanın neresinde olursa olsun, böyle bir durumda, uygulanacak yöntem budur. İddia edilen konu sonuca ulaşır ve iddialar asılsız çıkarsa, Genel Müdür ve yönetim kurulu üyeleri görevlerine dönebilir. Ancak biz onları şartlı görevden almadık. Şartlı görevden alınmaz. Görevden, gerektiği için, soruşturmanın sağlıklı yapılabilmesi için alınır. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin izlediği yol son derece sağlıklıdır" dedi.

iha-izmir
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2004 Perşembe 15:54:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?