8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

İzmir, çocuk korumada pilot il seçildi

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu koordinatörlüğünde British Council işbirliğiyle başlatılan "Çocuk Koruma Sisteminde Kurumlararası İşbirliği ve Koordinasyonunun Geliştirilmesi Projesi"nde İzmir ve Kocaeli pilot il seçildi. 

İzmir Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zekeriya Ertaş, SHÇEK Genel Müdür Yardımcıları ve British Council yetkilileri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret ederek yürütülecek projeyle ilgili bilgi verdi. Projenin yerel yönetimlerin de içinde olduğu ilgili kurumlarla yürütüleceğini belirten SHÇEK Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Karacık, İzmir'in pilot il seçilmesinde ildeki çocuklara yönelik başarılı çalışmaların etkili olduğunu söyledi. Karacık, "Büyükşehir Belediyemizin de bu çalışmaların içinde olmasını diliyoruz. Geçen yıl Çocuk Koruma Yasası çıktı. Değişik bakanlıklara görevler verilmiş durumda. 2 yıl sürecek proje kapsamında örnek bir model oluşturulacak ve proje ülke genelinde yayılacak" dedi. 

Projenin çocuklarda suç unsurunu azaltmaya yönelik olduğunu ifade eden Başkan Kocaoğlu ise, "Biz Büyükşehir Belediyesi olarak bu çalışmaya destek olacağız. Zaten Buca'da sosyal kampüs kurmayı planlıyoruz. Onunla da örtüşen bir proje. Zor durumda olan çocuklarımızın, vatandaşlarımızın hayata yeniden başlamasını, bağımlıklarından kurtulup tekrar yaşama dönmesini sağlamak istiyoruz. Ben İzmir'i pilot il seçtikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Üniversite öğrencilerine burs verdiğimiz gibi yeni bir proje daha başlatacağız. Üniversite öğrencilerimiz ortaokul öğrencilerine evde ders verecek, eğitimlerine katkı koyacak" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2006 Cuma 15:01:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?