27
Mayıs
2024
Pazertesi
İZMİR

İzmir, Cumhuriyet'i konuşacak

Cumhuriyet'in kuruluşunun 85. yıldönümü etkinliklerini tek bir güne sığdırmayan İzmir, 15 Ekim'de başladığı kutlama programına devam ediyor. Geçtiğimiz hafta "85. yıl Cumhuriyet Bayramı Spor Şölenleri"ni başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir yandan sportif etkinliklere devam ederken diğer yandan ünlü akademisyen ve gazetecileri buluşturmanın heyecanını yaşıyor. 29 Ekim Çarşamba günü tüm İzmir genelinde yapılacak olan coşkulu kutlama öncesinde Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonuyla bir araya gelecek akademisyen ve araştırmacılar, cumhuriyet değerlerini ve cumhuriyetin önemini konuşacak.


İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi'nde (APİKAM) gerçekleştirilecek olan sempozyumun açılış konuşmasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yapacak. "Kimlik", "modernite", "kent" ve "tarihsel birikim" konularının cumhuriyet şemsiyesi altında tartışılacağı sempozyum Cumartesi ve Pazar günleri yapılacak.


25 Ekim Cumartesi günü saat 13:30'da başlayacak olan "Cumhuriyet ve Tarihsel Birikim" konulu oturumun konuşmacıları Prof. Dr. Şerafettin Turan, Prof. Dr. Zafer Toprak, Prof. Dr. Ergün Aybars, Prof. Dr. Zeki Arıkan olacak. Oturumu Prof. Dr. Salih Özbaran yönetecek. 6 Ekim Pazar günü saat 11.00'de başlayacak olan "Cumhuriyet, Kimlik, Modernite ve Kentler" konulu oturuma ise Prof. Dr. Mehmet Ali Kılıçbay, Prof. Dr. Tülay Özüerman, Prof. Dr. Nuri Bilgin, Gazeteci-yazar Oktay Ekinci katılacak. Oturumu Dr. Oktay Gökdemir yönetecek. 26 Ekim Pazar günü saat 14.00'den itibaren başlayacak olan "Bir Yurttaşlık Projesi Olarak Cumhuriyet" konulu oturuma ise Prof. Dr. Türkkaya Ataöv, Prof. Dr. Sabri Sürvegil, Doç. Dr. Kemal Arı, Doç. Dr. Asım Karaömerlioğlu konuşmacı olarak katılacak. Oturumu Prof. Dr. Mehmet Ali Kılıçbay yönetecek.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 14:37:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?