19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir, Milano'nun acısına ortak oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Beceri Kursları'na (İZMEB) devam eden öğrenciler, Pippa Bacca adıyla bilinen "İtalyan gelin" Giuseppina Pasqualino di Marineo'yu unutmadılar. Çıktığı "Barış Yolculuğu" sırasında Gebze'de öldürülen İtalyan sanatçının anısını yaşatmak ve misyonunu devam ettirmek isteyen kursiyerlerden Hakan Bozkurt ve öğretmeni Aysun Karasu Çavuş'un yaptığı ve üzerinde "Acımız ortak" yazan tablo, İzmir İtalyan Konsolosu Simon Carta'nın vekili Adolfo Marchetti'ye teslim edildi. Kursiyerlere hassasiyetleri için teşekkür eden Adolfo Marchetti, tabloyu Pippa Bacca'nın ailesine ileteceğini söyledi.


İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Meslek Edindirme ve Beceri Kursları'na katılan 7 bin kişi mezun oldu. 2006-2008 yılından bu yana bu kurslarda 17 bin 875 mezun verdiklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tufan Eker, kursiyerlerin Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika aldıklarını ve kurslar sayesinde daha kolay iş bulabildiklerini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu da, özellikle kadınların aile bütçesine katkıda bulunmaları ve ekonomik yaşama atılmaları için kursların önemine değindi. İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Halk Eğitim Başkanı Adnan Atakav, "Bu başarılı çalışmaların arkasında Başkan Aziz Kocaoğlu'nun rolü var. Kendisini kutluyor, işbirliğinin devamını diliyorum" diye konuştu. Kültürpark Atlas Pavyonu'ndaki açılış törenine, Bornova Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan da katıldı.
Takı tasarımı uygulama sınıfı öğrencilerinin el emeği göz nuru eserlerini bir defile ile sergilediği açılış töreninde, bağlama gösterisi, rölyefler, hasır bilezikler, bakır takılar, otantik kıyafetler, saç şekillendirme gibi farklı alanlardan kursiyerler, eserlerini sergileme şansı buldular. Kültürpark Atlas Pavyonu'ndaki sergi, 30 Haziran 2008 tarihine kadar açık kalacak. Ayrıca, Konak-Karşıyaka ve Bayraklı Vapur İskeleleri ile Bornova-Çankaya-Konak ve Üçyol Metro İstasyonları'nda da kursiyerlerin sergisi ve uygulamaları gösterileri 10:00 - 20:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. İZMEB'in sene sonu sergisi, 30 Haziran Pazartesi günü Fuar Açıkhava Tiyatrosu'ndaki "Otantik Giysiler Defilesi"nin ardından, ünlü sanatçı Funda Arar'ın vereceği konser ile sona erecek.

..
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 10:51:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?