2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

İzmir, turizmde öncü olacak

İZMİR, TURİZMDE ÖNCÜ OLACAK

AK Parti İzmir 1. Bölge milletvekili adayı Ali Aşlık, EXPO 2020'ye aday gösterilen İzmir'in halihazırda bulunan 43 bin turizm yatak kapasitesinin 100 bine çıkarılmasını sağlayacağını söyledi. Bu kapsamda hükümet tarafından yatırımlar yapılacağını belirten Aşlık, “İzmir'i, turizmde öncü konuma getireceğiz" diye konuştu.

Seçim çalışmaları kapsamında Buca'da esnaf ve ev ziyaretleri yapan Ali Aşlık, AK Parti olarak göreve geldiklerinden bu yana yapılan icraatları anlattı. Türkiye'nin kangrenleşen sorunları çözdüklerini, istikrar sağladıklarının altını çizen Aşlık, şimdi sıranın vatandaşın ekmeğini büyütmeye geldiğini anlattı. Türkiye genelinde olduğu gibi İzmir'de de hızlı bir kalkınma sağlanacağını vurgulayan Aşlık, EXPO 2020 adaylığı ile birlikte İzmir'e çok büyük ölçekte yatırım yapılacağına dikkat çekti. Ekonomik hareketliliğin İzmir'deki her kesimden insana yansıyacağını açıklayan Aşlık, “İzmir'de mevcut 43 bin turizm yatak kapasitesinin 100 bine çıkarılması öncelikle istihdama yansıyacak. Diğer yandan gıda sektörüne, sanayiye, hizmet sektörüne kısacası ekonominin geneline yansıyacak" diye konuştu.

YENİ FUAR ALANI VE KONGRE MERKEZİ YAPILACAK

İzmir'in fuarlar ve kongreler kenti misyonuna yönelik çalışmalar da yapılacağını kaydeden Ali Aşlık, bu konuda gerekli tüm alt yapı çalışmalarının yapılacağının altını çizdi. Ayrıca dünya standartlarında kurvaziyer limanı yapılacağının da müjdesini veren Aşlık, ”Kültür ve Turizm alanında ciddi projelerimiz var. Tüm bu projelerimizi seçim beyannamesine de koyarak altına imzamızı atmış bulunmaktayız. Bu doğrultuda Ege Medeniyetler müzesi projesini hayata geçirilmesi sağlanacak. Dünya standartlarında bir kurvaziyer limanı yapılacak. Turizmin gelişmesinde ciddi bir etken olan yurtdışına direk uçuş sefer sayılarının arttırılması sağlanacak. Yeni fuar Alanı ve Kongre merkezi yapılması sağlanacak" dedi.

İzmir'de yüksek öğrenim gören öğrencilerin en önemli sorunun barınma olduğunu ve bu nedenle belirli ilçelerde kiraların yüksek olduğuna değinen Ali Aşlık, 10 bin kapasiteli yurt yapılacağını söyledi. İzmir'de yüksek öğrenim gören öğrencilerin en önemli sıkıntısı olan barınma konusuna da eğileceklerini anlatan Aşlık, şöyle konuştu: “Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve İzmir İleri teknoloji Enstitüsü Rektörlüğü kampus alanı yakınlarında toplam 10.000 öğrenci kapasiteli yeni kız ve erkek öğrenci yurtları yapılacak. Ayrıca İzmir'in kuzeyine ve güneyine birer tane stadyum inşa edilecek ve uluslararası spor müsabakaları için en modern tesislerle hizmet sunulacak"

İZMİR, TURİZMDE ÖNCÜ OLACAK
İZMİR, TURİZMDE ÖNCÜ OLACAK
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2011 Pazartesi 10:10:05
Güncelleme :16 Mayıs 2011 Pazartesi 16:03:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?