5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir: 18 yaşındaki genç kızın acı feryadı: Yaşamak istiyorum

İzmirli 18 yaşındaki genç kız, pençesine düştüğü amansız hastalıktan kurtulmak için vatandaşlardan yardım bekliyor. Kalp ve akciğer yetmezliği teşhisi konulan genç kıza hemen organ nakli yapılması için yaklaşık 500 milyar lira gerekiyor.

Doğuştan kalbi delik olan Süreyya Karadağ (18), annesinin fark etmesi sonucu 6 yaşındayken ameliyat ettirildi. Ege Üniversitesi’nde yapılan ameliyattan sonra sağlığına kavuştuğu sanılan Süreyya Karadağ, ameliyattan yaklaşık 10 yıl sonra nefes darlığı ve göğsünde hissettiği sürekli ağrılar nedeniyle tekrar muayene edildi. Muayene sonrasında Süreyya’nın kalbinin her geçen gün büyüdüğü, kalp ve akciğer yetmezliği olduğu ortaya çıktı.

İşsiz olan babası Metin Karadağ ve evlere temizliğe giderek evini geçindirmeye çalışan annesi Hatice Karadağ, sahip oldukları yeşil kart ile kızlarının aylık 38 milyar lira tutan ilaç masraflarını karşılarken, acilen organ nakli olması gereken Süreyya, duyarlı vatandaşlardan yardım istedi. Yaşıtları gibi yaşamak istediğini söyleyen genç kız, "Küçükken yakalandığım bu hastalıktan dolayı iki adım atınca yoruluyorum ve yürüyemiyorum. Duyarlı insanlar benim başıma gelen bu olayın kendi yakınlarının da başına gelebileceğini düşünsünler ve bana yardım etsinler. Acil olarak organ nakline ihtiyacım var, vatandaşlarımız organ bağışında bulunulursa dünyalar benim olacak" dedi.

Anne Hatice Karadağ ise kızının haline üzüldüğünü söyleyerek, "Maddi durumumun yeterli olmadığı için gerekli tedaviyi yaptıramıyoruz, yaklaşık 500 milyar lira ameliyat ve tedavi parasına ihtiyacımız var. Bizim bu parayı karşılamamız mümkün değil. Ne olur bize bir yardım eli uzatın" çağrısında bulundu.

Süreyya Karadağ için yardım bağışında bulunmak isteyen vatandaşlar, Valilik tarafından da onaylanan Vakıfbank Şirinyer Şubesi’nin 00158 şube kodlu "007281605389" numaralı hesabına bağışta bulunabilecekleri gibi (0 232 426 29 31) ve (0 535 957 47 65) numaralı telefonlarla da Karadağ ailesine ulaşabilirler.

İZMİR-(İHA)
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2004 Cumartesi 19:02:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?