5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir: 9. çocuk anneye hayat verdi

Özel bir şirkette bilgisayar teknisyeni olarak görev yapan Murat Özyılmaz’ın (25) karaciğerinin bir parçasının annesine naklini, Ege Üniversitesi’nin genç ekibi Doç. Dr. Murat Kılıç, Yrd. Doç. Dr. Murat Zeytunlu ve Doç. Dr. Mehmet Alper gerçekleştirdi.

Son 6 yıldır, Hepatit B’ye bağlı siroz nedeniyle tedavi gördüğünü belirten Hatice Alparslan (58), yeniden sağlığına kavuşacağı için mutlu olduğunu ifade ederek, "Oğlumun karaciğeri sayesinde hastalığımdan kurtulacağım. Kendisine bir hayat borçluyum" diye konuştu.
Karaciğerini annesiyle paylaşan Murat Özyılmaz ise, 19 kardeş olduklarını söyleyerek, "Yapılan tetkikler neticesinde, nakil için bir engel olmadığını öğrendiğimde, bıçak altına yatmayı kabul ettim. Annem, beni küçükken hep ’ciğerim’ diye severdi. Şimdi o benim ciğerim. Onun için canımı bile seve seve veririm. Annem için canım feda. O, tam bir fedakarlık abidesidir. Değil karaciğerimin bir parçası, tamamını da istese gözümü kırpmadan veririm. Tek isteğim, annemin eski sağlığına kavuşması" şeklinde konuştu.

Yılbaşından beri kliniklerinde 48 karaciğer naklini gerçekleştirdiklerini kaydeden Doç. Dr. Murat Kılıç, "Canlıdan ve kadavradan yaptığımız nakil sayısı başa baş gidiyor. Merkezimizde şu ana kadar yapılan toplam karaciğer nakli sayısı 360’ı buldu. Ameliyatlarımızda başarı oranı yüksek. Bağışlar arttıkça, daha çok insan sağlığına kavuşacak" ifadelerinde bulundu.

iha-izmir
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2004 Çarşamba 13:18:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?