5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir: Ahısta Türkleri Agara'yı yeniden başkan seçti

İzmir Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel kurula tek aday olarak giren Dr. İbrahim Agara yeniden başkanlığa seçildi.

Çamdibi Atatürk Parkı Havuzbaşı Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurula çok sayıda Ahıskalı katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından kürsüye gelen Dr. İbrahim Agara, Ahıska Türklerinin, çileli bir yaşamı olduğunu söyledi. Agara, "Biz sürgündeki Ahıska Türkleri’nin çocukları, babalarımıza ve dedelerimize yapılan soykırımları unutmayacağız. Bu mukaddes topraklardan da vazgeçmeyeceğiz. 60 senedir eski Sovyetler Birliği’nde sürgün hayatı yaşayan, Ardahan, Kars, Konya veya Ankara’da yaşayan Türk vatandaşlarından hiçbir farkı olmayan insanlarımıza sahip çıkmamız bağrımıza basmamız gerekiyor. 3835 sayılı Ahıska Türkleri’nin Türkiye’ye Göçü ve İskan Kanunu’nu uygulama zamanı gelmiştir. Yarın çok geç olabilir" dedi.

Rusya’da yaşayan Ahıskalılar’ın Rusya’dan atılması için çalışmaların yapıldığını dile getiren Agara, birilerinin kendilerini üçüncü bir sürgüne göndermek isteğinde olduğunu iddia etti. Agara, "Ne yazık ki kimse Ahıskalılara birşey sormuyor. Sayıları 500 bini bulan özbe öz Türk olan bu insanların sesini, feryadını kimse duymayacak mı? İnsanlık adına sesleniyorum, bu sesi duyun bu gözyaşını dindirin" diye konuştu.

Dernek olarak, problemlerini uluslararası platforma taşımak için çaba sarf ettiklerini belirten Dr. İbrahim Agara, Türkiye’deki kamu kurumlarının ve bakanlıklarının kendilerine kapılarını açması gerektiğini söyledi. Agara, "Avrupa Parlamentosu’na, İnsan Hakları Komisyonu’na, bizzat giderek sorunlarımızı anlatmalıyız. Çözüm için destek istemeliyiz" şeklinde konuştu.
Dr. İbrahim Agara’nın konuşmasının ardından derneğin yeni yönetimi için seçime geçildi. Yapılan seçim sonunda Genel Kurula tek aday olarak giren Dr. İbrahim Agara, yeniden başkanlığa seçildi. Yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

"İsmail Aslan, Hakkı Dedeler, İlimdar Binaliyev, Saadin Ahıska, Süleyman Ahıska, Haydar Taşdelen, Osman Nuri Yelkovan ve Bayram Uruşanov."

İZMİR-(İHA)
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2004 Pazartesi 11:14:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?