5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir: DEÜ Hastanesi'nde işten çıkartmaya tepki

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, Güzel İzmir Şirketi’ne bağlı sözleşmeli 51 işçinin iş akitlerinin feshedilmesi ve işten çıkartılması tepkilere neden oldu.
1 Ocak 2004 tarihi itibariyle işlerine son verilen işçilerin yeniden işe alınmasını isteyen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Başkanı Kani Beko, DİSK Genel-İş Sendikası 5 No’lu Şube Başkanı Mehmet Çınar, Kamu Emekçileri Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi Başkanı Ergün Demir, İzmir Tabip Odası Sekreteri Mustafa Vatansever ve Tabipler Birliği Merkez Konseyi Üyesi Doç. Dr. Cem Terzi, işten çıkartılan işçiler ile birlikte DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bir basın açıklaması yaptılar.

Sendika ve oda temsilcileri, böyle bir işten çıkartmanın ihaleler zamanında ve bir bilim yuvasında yapılmasının çok üzücü olduğunu, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı ile konuyu görüştüklerini, rektörün işten çıkartma konusunda bilgisinin olmadığını ve araştıracağını söylediğini, söz konusu işçilerin tekrar işe alınmasını istediklerini belirttiler.

Sendika ve oda temsilcileri ile işten çıkartılan 51 işçi, daha sonra tepki olarak ve yeniden işe alınmaları istemiyle topladıkları bin kadar imzalı dilekçeyi, DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Adil Esen’e vermek istedi. Başhekim ve yardımcılarını bulamayan sendika ve oda temsilcileri ile işçiler, yaklaşık bin imzalı dilekçeyi Prof. Dr. Esen’in sekreterine teslim ederek hastaneden ayrıldı.
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Kani Beko, verdikleri bin imzalı dilekçenin takipçisi olacaklarını, işçilerin yeniden işe alınmasını beklediklerini söyledi.

İZMİR-(İHA)
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2004 Salı 00:00:14
Güncelleme :14 Ocak 2004 Çarşamba 12:02:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?