5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir: Ege Otomotiv Derneği Fuarda buluşuyor

Fuar için son hazırlıkların yapıldığını belirten EGOD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Kaplan, "3 bin metrekarelik alanda, otomotiv sektörünü buluşturuyoruz" dedi.

Bu yıl 27 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 73. İzmir Enternasyonel Fuarı’na, otomotiv sektöründen 40’a yakın kuruluşun katıldığını ifade eden Kaplan, bu sistemin, profesyonel ziyaretçileri de memnun ettiğini söyledi. Kaplan, "Otomotiv sektörünü bir çatı altında buluşturuyoruz. Fuara gelen profesyonel ziyaretçiler de aynı bölgedeki tüm otomotiv ve yan sanayi firmalarının, standlarını atlamadan görme şansına sahip oluyor. EGOD olarak bu yıl, dördüncü kez fuarda otomotiv sektörünü biraraya getiriyoruz. 2001 yılında, kriz dönemindeyken fuara katılmıştık ve bin metrekare alan kiralamıştık. Katılımcı firmalar, fuardan çok memnun ayrıldı. 2002 ve 2003 yılında ise 2 bin metre kare alanda, sektörümüzü buluşturmuştuk. Bu yıl 3 bin metrekare alana çıktık ve geçen yıl fuara katılan firmaların tamamına yakını bu yıl da stand açıyor" diye konuştu.

Otomotiv ve yan sanayiinde faaliyet gösteren firmaların yeni iş bağlantıları yapmasına olanak sağlamak amacıyla çeşitli organizasyonlar düzenlediklerini de dile getiren Kaplan, son 3 yılda katıldıkları yurt içi ve yurt dışı fuarlarda yapılan iş bağlantılarıyla, sektörün ihracatında önemli bir artış olduğunu söyledi. Kaplan, "EGOD, İEF’te de otomotiv sektörüne büyük hizmet sunuyor" dedi.

iha-izmir
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2004 Cumartesi 18:13:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?