5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir: Firariler jandarma takibinde

İstihbarat ekiplerinden kurulan 4 özel ekip, Buca Cezaevi’nde yatan ve 12 Ağustos tarihinde tedavi için gittikleri Göğüs Hastalıkları Hastanesi mahkum koğuşunun tuvaletini delerek kaçan, değişik suçlardan sabıkalı Gültekin Alptekin (29), İlhan Cancı (30) ve İbrahim Oktay’ın (27), İzmir, Aydın ve Manisa’da mahkumların gidebileceği 30’a yakın yere baskın yaptı. Mahkumların kaçtığı duvarın dışarıdan iki kişi tarafından delindiği ortaya çıkarken, mahkumların üçünün bir arada dolaştığı tespit edildi. Ayrıca mahkumların çok paralı olduğunu belirleyen ekipler, banka hesaplarını incelemeye aldı.


Firar olayının ardından geniş çaplı araştırma başlatan jandarma istihbarat ekipleri hırsızlık suçlarından sabıkası bulunan Gültekin Alptekin, İlhan Cancı ve adam öldürme suçundan tutuklu bulunan İbrahim Oktay’ın çok paralı olduğunu ve firardan sonra lüks hayat yaşadığını belirledi.


Ekipler, kaçtıkları mahkum koğuşunun duvarını para vererek dışarıdan iki kişiye deldirdiklerini ortaya çıkardı. Ekipler duvarı delen kişilerin eşgallerini belirlerken kimliklerini tespit etmeye çalışıyor. Firarı, İbrahim Oktay’ın planladığı belirlenirken, diğer iki mahkumun da maddi destek sağladığı belirlendi.

iha-izmir
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2004 Çarşamba 11:23:21
Güncelleme :25 Ağustos 2004 Çarşamba 12:26:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?