5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir: İşadamı Mazhar Zorlu vefat etti

İzmir’in duayen iş adamlarından, Mazhar Zorlu Holding’in kurucusu ve sahibi, Altay Spor Kulübü eski başkanlarından Mazhar Zorlu (80), vefat etti.

Geçirdiği böbrek rahatsızlığı nedeniyle işlerini oğulları Kemal ve Nafiz Zorlu’ya devreden Mazhar Zorlu, bir süredir doktor kontrolünde istirahat ediyordu. Mazhar Zorlu, bu sabaha karşı Alsancak semtindeki evinde 80 yaşında hayatını kaybetti.

İş adamı Zorlu için yarın saat 15.00’te, Altay Alsancak Stadı’nda, bir zamanlar başkanlığını yaptığı Altay Spor Kulübü tarafından bir tören düzenlenecek. Zorlu’nun cenazesi, Alsancak Hocazade Camii’nde, ikindiyi müteakip kılınacak namazın ardından Hacılarkırı Aile Kabristanlığı’nda toprağa verilecek.

1924 yılında İzmir’de doğan Mazhar Zorlu, iş yaşamında birçok başarıya imza attı. Küçük bir restoranla başladığı iş yaşamında, plastik sektöründen, turizm ve otelciliğe uzanan Mazhar Zorlu Holding’i kuran Zorlu, Altay Spor Kulübü’nün başkanları arasında yer aldı. Alsancak’ta inşa ettirdiği Ege Palas Oteli’nin ruhsatsız olduğu gerekçesiyle hakkında mahkumiyet kararı da bulunan Mazhar Zorlu, rahatsızlığı nedeniyle bu cezasını hastanenin mahkum koğuşunda yatarak tamamlamıştı.

İZMİR-(İHA)
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2004 Cuma 13:05:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?