5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir: Midilli'den dostluk rüzgarı esti

Yaz okulunun Türk, Yunan, Romanyalı, Moldovyalı, ABD’li, Kanadalı, Kırgız, Bulgar ve Güney Kıbrıslı öğrencileri, bir ay boyunca çeşitli konularda dersler gördükten sonra, Midilli Adası’nda hem atölye çalışması yaptı hem de birbirlerini daha yakından tanıma, eğlenme fırsatı buldu. Yunanistan’ın tarihi, yakın geçmişi, Türk-Yunan ortak sorunları, AB sürecinde iki ülke arasındaki ilişkiler konularında dersler alan öğrenciler, bilgi dağarcıklarını genişletti.


Atölye çalışması kapsamında, yerel yönetimlerin Türk-Yunan dostluğuna katkılarıyla ilgili bir konferans da düzenlendi. Konferansa, CHP İzmir Milletvekili Hakkı Ülkü ile Şehir Plancıları Odası’nın eski Genel Başkanı Bülent Tanık, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Ege’de Birlikte Varolma ve İletişim İçin Sivil Toplum Hareketi’nin Başkanı Apostolos Kominakas ve Midilli Eski Belediye Başkanı Stratis Pallis konuşmacı olarak katıldı.


CHP İzmir Milletvekili Ülkü, yerel yönetimlerin iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin geliştirilmesinde önemli bir rol oynadığını anlattı. Ülkü, Aliağa Belediye Başkanlığı döneminde Yunanlar’ın katılımı ve desteğiyle düzenledikleri Emek Şenlikleri’ne dikkati çekti. Ülkü, "Bizim bu girişimlerimiz, başka kurum ve kuruluşlar tarafından da desteklendi, benimsendi. Örneğin, İzmir Ticaret Odası iki ülke arasında ticari ve dostluk bağlantıları kurdu, turizm gelişti. Artık dostluğu daha da pekiştirmenin, ticaret, turizm ve uluslararası platformlarda birlikte hareket etmenin zamanı geldi. İki ülke ortak çıkarları doğrultusunda daha somut adımlar atmalı" diye konuştu.

iha-izmir
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2004 Çarşamba 14:23:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?