5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir: Milli altercinin babası mutlu olmadı

İlk kez katıldığı olimpiyatlarda halterde üçüncü olarak Türkiye’yi sevince boğan Sedat Artuç’un İzmir’de yaşayan babası Muhittin Artuç, ilginç açıklamalarda bulundu. Oğlunun 11 yaşından bu yana halter sporuyla ilgilendiğini anlatan Muhittin Artuç, "Oğlum üçüncü olduğu için çok mutlu oldum, Allah herkese böyle bir mutluluk nasip etsin. Ancak Halil Mutlu olmasaydı, ikinci de olabilirdik. Daha önceleri 62 kiloda yarışıyordu, ancak daha sonra siklet değiştirerek 56 kiloda yarışmaya karar verdi. Oğlum da bu sebeple üçüncü oldu. Halil olmasaydı ikinciydik ama buna da şükür. O da bizim bir evladımız" dedi.


Oğlu Sedat Artuç’un bu duruma hiç üzülmediğini de ifade eden Muhittin Artuç, "Oğlum ikinci olabilecekken üçüncü olmasına üzülmediğini, Halil Mutlu’nun da arkadaşı olduğunu, nasip kısmet meselesi olduğunu söyledi" diye konuştu.


Anne Azize Artuç ise, oğlunun çok başarılı olduğunu belirterek, "Ben oğlumun yarışmalarını seyredemiyorum, hemen merdivenlere kaçıyorum ve kulaklarımı da tıkıyorum. Ne zaman biterse o zaman geliyorum, kalbim dayanmıyor çünkü. Halil 62 kiloda yarışırken 56’ya indi, yine de rakipler kuvvetli olmasına rağmen Sedat üçüncü olmayı başardı. Buna da bin şükür" diye konuştu.


Sedat Artuç’un babası Muhittin Artuç, 11 yaşından bu yana halter sporu yapan oğlunun sayısız madalyaları bulunduğunu, ancak bugüne kadar kimsenin oğluna sahip çıkmadığını ifade ederek, "Benim imkanlarım olmasaydı, bu çocuk bu duruma gelemezdi, ben destek oldum. Daha maaşa bağlamadılar, sigortası yok. Halterden başka işi, mesleği yok. Ego Spor Kulübü’nden her ay aldığı 270 milyon lirası var. Bu çocuk evli ve iki tane çocuğu var. Ancak üçüncü olduktan sonra Başbakanlık müşaviri olur diyorlar. İnşallah olur" şeklinde konuştu.

iha-izmir
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2004 Cuma 21:02:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?