5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir: Nato toplantısına öğrencilerden protesto

Ege Üniversitesi (EÜ) ile NATO Güneydoğu Avrupa Müşterek Kuvvetler Komutanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen "İttifakın Yeni Konsepti" konulu toplantı, çoğu üniversite öğrencisi bir grup tarafından protesto edildi. Grup, polisin müdahalesi ile toplantının yapıldığı binanın çevresinden uzaklaştırıldı.

Edinilen bilgiye göre, EÜ ile karargahı İzmir’de bulunan NATO Güneydoğu Avrupa Müşterek Kuvvetler Komutanlığı tarafından, Haziran ayında yapılacak İstanbul Zirvesi öncesinde, ittifakın yeni konseptinin ele alındığı bir toplantı düzenlendi. Konak İlçesi’ndeki EÜ Atatürk Kültür Merkezi’ndeki (AKM) toplantıyı haber alan çoğu üniversite öğrencisi bir grup, binanın önünde basın açıklaması yapmak istedi. Polis, grubun basın açıklaması yapmasına izin vermeyerek, AKM’den uzaklaştırdı. Konak Meydanı’nda Bahri Baba Parkı civarında toplanan grubu dağılması için uyaran polis, ikaz dikkate alınmayınca gruba müdahale etti. Bu sırada polis ile grup arasında kovalamacalar yaşandı.

Yaşanan kovalamacadan sonra metro girişinin bulunduğu yerde yeniden toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, "NATO defol bu memleket bizim" sloganlarını atarak İzmir Valiliği istikametine yöneldi.

İZMİR-(İHA)
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2004 Pazartesi 15:47:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?