5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir: Toplu ulaşım araçlarında elektronik kontrol devri başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, uygulama sayesinde kurallara aykırı yolcu binişi ve sürücü kentkart gösterimi, olay anında tespit edilecek ve işlem yapılabilecek. Kurulan 20 kişilik ekip elemanlarının, adı soyadı ile denetim elemanı olduğunu belirten tanıtım kartları olacak ve ellerinde kentkart gösterimini belirleyen bir el terminali bulunacak.

Denetim elemanları; yolcunun ve şoförün kent kartı validatöre okutmasını kontrol edecek, kurallara aykırı bir kullanım tespit ettiği durumda gerekli uyarıyı yapacak, tekrarı halinde cezai işlem uygulayacak.

Uygulamaya göre, toplu taşıma araçlarına binen denetim elemanları yolculardan kentkartlarını isteyerek el terminalinde okutacak. Terminalde o kentkartın en son hangi saatte ve tarihte kullanıldığı görülecek. Bu sayede otobüse, kurallara aykırı bir biniş olup olmadığı tespit edilecek. Aynı işlem şoförlerin yolcudan aldığı 1 milyon TL karşılığında validatöre okuttuğu sürücü kentkartları için de kullanılacak.

ESHOT Genel Müdürlüğü yetkilileri, yolculardan otobüse binişlerde kent kartlarını validatöre okutmalarını, ücretli binişlerde ise şoförün sürücü kentkartını validatöre okutmasını kontrol etmelerini isteyerek, "Yolcularımızın zor durumda kalmaması için belirtilen hususlara dikkat etmesi bizim için çok önemli. Toplu taşıma araçlarımıza ve sistemimize sahip çıkmak açısından denetim elemanlarımıza da yardımcı olunmasını rica ediyoruz" diye konuştu.
Bu arada, sistemle birlikte, fahri ve sivil denetim ekiplerinin otobüs içlerinde görsel olarak yaptıkları kontroller de devam edecek.

iha-izmir
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2004 Pazartesi 19:35:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?