4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

İzmir: TRT İzmir Bölge Müdürlüğü' ne Süleyman Saylan atandı

TRT İzmir Bölge Müdürlüğü’nden emekli olan Işık Saygın’ın yerine Ankara Televizyon Müdürü Süleyman Saylan atandı. Denizli’de muhabirlik, köşe yazarlığı ve dergi yayıncılığı ile başlayan basın hayatını Ankara TRT’de sürdüren Saylan, hazırladığı 800 program içinden pek çok büyük ödüle layık görüldü. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın ve Yayın Yüksek Okulu’nu bitiren Süleyman Saylan, 1976 yılında TRT Ankara Televizyonu Eğitim ve Kültür Programları Müdürlüğü’nde yardımcı prodüktör olarak göreve başladı.


"Erzurum ve Sivas Kongreleri", "İttihat ve Terakki", "Atatürk İlke ve İnkılapları", "Gazi ve Mareşal Mustafa Kemal", "Cumhuriyet’e Doğru", "İstiklal Marşı’nın TBMM’nde Kabulü" gibi programların yanı sıra tarihi ve kültürel pek çok programa imzasını attı. 300’e yakın şiiri bulunan ve bunlardan 15 tanesi bestelenen Saylan, Yahya Kemal, Behçet Necatigil, Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir’in hayatlarını belgesel yaptı. Çevresinde tarih, kültür ve sanata aşırı düşkünlüğü ile tanınan ve bunu yaptığı programlarla kanıtlayan Süleyman Saylan, Türkiye’de benzeri olmayan ve Devlet Sanatçılarından Hikmet Şimşek’in çocuklara şarkı öğreten "Birlikte Söyleyelim" programının 325 bölümünün yönetmenliğini yaptı.


Kadrosu boş bulunan İzmir Bölge Müdür Yardımcılığı görevine ise Diyarbakır Bölge Müdürü M. Fırat Arısoy atandı. Diyarbakır’da Hürriyet, Tercüman ve Türk Haberler Ajansı’nda uzun yıllar muhabirlik yapan Arısoy, 1978 yılında Diyarbakır Radyo Müdürlüğü’nde çeşit görevlerde bulunduktan sonra atandığı Diyarbakır Bölge Müdürlüğü’nü 7 yıl sürdürdü. Arısoy, İzmir’i çok sevdiği için kendi isteği ile İzmir Bölge Müdürlüğü görevini kabul etti.

iha-izmir
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2004 Pazar 11:58:20
Güncelleme :25 Temmuz 2004 Pazar 12:03:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?