5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir: Üniversiteli dansçılar büyüledi...

Halk dansları, modern dans, Latin dans kulüplerine üye öğrenciler, eğitmenleri eşliğinde yaptıkları düzenli çalışmalarını İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin akademik yılın açılışı, kuruluş yıldönümü, mezuniyet törenlerinde ve bahar şenliklerinde sergileme fırsatı buluyorlar.

Dansçıların kostüm tasarımlarını ise yine İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencileri yapıyor.


İEÜ Öğrenci Dekanı Prof. Dr. Cemali Dinçer, dans kulüplerinin ilk yıldan itibaren eğitmenleri eşliğinde düzenli çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Üniversitemiz, çalışmalarının daha sağlıklı olabilmesi için dans salonları oluşturdu. Dansçılarımız, konularında uzman, nitelikli eğitmenleri ile birbirinden güzel koreografiler sunuyorlar. Hepsiyle gurur duyuyoruz" dedi.
Halk Dansları Kulübü’nün geçtiğimiz yıl Teoman Dalcı ve Hakan Kaçan’ın eğitmenliğinde "Ekonominin Sultanları" adlı dans gösterisini büyük bir başarıyla sunduklarına dikkat çeken Prof. Dr. Dinçer, 4. yılda yeni öğrencilerin katılımıyla daha büyük dans gruplarının sahnedeki yerlerini alacaklarını ifade etti.

iha-izmir
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2004 Cumartesi 12:42:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
seda telli IP: 88.226.193.xxx Tarih : 26.10.2006 13:36:20
biliyorum size çok komik gelebilir ama biz dört kızız lise ögrencisiyiz ve okulumuzda her sene amatör olarak 19 mayısta dans gösterisi yapıyoruz ama bu sene son senemiz olduğu için daha güzel bi iş çıkarmak istiyoruz ankarada bulunan üniversitekli ablalarımız veya abilerimizden yardım bekliyoruz elimizden geldiği kadar haşlıklarımızla da onların bizlere yardım cı olmasını istiyoruz dikkate alırsanız çok mutlu edersiniz unutmayın sizde bi zamanlar liseliydiniz:):) hatice seda esra ve zeynep