5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir açıklarında kaybolan balıkçılar bulunamadı

İzmir’de pazar günü akşam denize açılan ve bindikleri zodyak bot alabora olan 2 balıkçı, 2 gündür devam eden aramalara rağmen bulunamadı. Kaybolan balıkçılara ait olduğu sanılan zodyak bot boş halde bulunurken, Sahil Güvenlik’e ait bir gemi, gün boyunca balıkçıların kaybolduğu Ildır ve çevresindeki koylarda denizi tarayarak arama faaliyetlerini sürdürüyor.

Edinilen bilgiye göre, Pazar akşamı Çeşme İlçesi’ne bağlı Gelence Körfezi Kremit Burnu mevkiinde zodyak botla denize açılan 2 balıkçı, bir daha kıyıya dönemedi. Yusuf Kısa (31) ile Cemil Vural isimli 2 arkadaş, yanlarına aldıkları arkadaşları Fevzi Dursun (33) ve Cengiz Vural ile birlikte bayramda balık avlamak için Çeşme’nin Ildır Beldesi’ne gitti. Burada Yusuf Kısa ile Cemil Vural eski bir zodyak bot ile balık avlamak için denize açıldı. Bir süre denizde kalan Kısa ve Vural, yakaladıkları balıkları kıyıda bekleyen arkadaşları Cengiz Vural ve Fevzi Dursun’a verdikten sonra tekrar denize açıldılar. Kısa ile Vural’ın tekrar denize açılmasının ardından fırtınanın çıkması üzerine kıyıda bekleyen Cemil Vural’ın kardeşi Cengiz Vural ve Fevzi Dursun, durumu jandarmaya bildirdiler. Jandarma ekipleri ile sahil güvenlik ekipleri uzun süre arama çalışmalarına rağmen Vural ile Kısa’yı bulamadılar.

Helikopter ile havadan yapılan aramalar da sonuç vermezken, dün 2 balıkçının denize açıldığı zodyak bot boş halde bulundu. Bunun üzerine jandarma ekiplerinin de yardımı ile Ildır, Gelence ve çevredeki koylarda arama çalışması yapıldı. Ancak bütün aramalara karşın 2 balıkçı henüz bulunamadı.

Kayıp balıkçıların hayatlarından endişe duyulurken, Sahil Güvenlik’e ait botlar ve bir gemi, bugün de gün boyunca Ildır, Gelence, Mercan koylarını tarayarak balıkçılara ulaşmaya çalıştı, fakat herhangi bir sonuç alınamadı.

İZMİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2004 Çarşamba 12:45:10
Güncelleme :26 Kasım 2004 Cuma 16:34:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?