2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

İzmir artık çift kale!

BİNALİ YILDIRIM:

AK Parti İzmir İl Başkanlığı binası önünde toplanan partililer, sevinç gösterilerinde bulundu. Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da, seçim sonuçlarını AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda takip etti. Resmi olmayan sonuçların açıklanmasının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Binali Yıldırım, " Seçimleri tamamladık, hayırlı uğurlu olsun. Öncelikle Türkiye genelinde seçimlerin sükunet içerisinde yapılmış olmasından dolayı, demokrasi sınavının başarı ile verilmiş olmasından dolayı mutluyuz. Seçimlerimizin milletimize hayırlı olmasını diliyoruz. Görüldüğü gibi iki dönem üst üste iktidar olan AK Parti, üçüncü dönemde de her iki seçmen vatandaşımızın birinin oyunu almak suretiyle tekrar oylarını arttırarak iktidar olma başarısını göstermiştir. Türkiye Cumhuriyeti demokrasi tarihinde bir ilk olarak böylece kayda geçmiştir" dedi.

İzmir'de alınan sonuçlar için de değerlendirme yapan Yıldırım, "İzmir'deki AK Parti oylarımızın artışı, 3 katın üzerinde olmuştur. Türkiye ortalamasına göre 3 kattan fazla bir artış İzmir'de görünüyor. İzmir artık tek kale değil çift kale olmuştur. Bundan sonra top çift kale oynanacaktır. Ben bu süre içerisinde İzmir'de bizlerle beraber çalışan tüm parti teşkilatımızın birimlerine ve gönüllülük bazında bizlerle beraber koşturan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu seçimlerin İzmir'e hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Binali Yıldırım'ın konuşmasının ardından söz alan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise, "Çok yoğun bir çalışma dönemi geçirdik. Bu seçimler gerçekten Türkiye'nin 60 yılı aşkın çok partili siyasal yaşamında özel bir önem taşıyor. İlk defa bir siyasi parti 3. seçimde oylarını arttırarak iktidarını sürdürüyor. Bu da çok önemli çünkü bunun ülkemizde hiç örneği yok. Avrupa'da da sınırlıdır. Neredeyse yok denecek kadar azdır. Üçüncü kez iktidara gelmek mümkündür. Ama üçüncü kez oylarını kararlı bir şekilde arttırarak iktidara gelmenin örneği yok denecek kadar azdır. Bu da Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Türkiye siyasetine yeni bir anlam, çağı okuyan, zamanı okuyan, hayatı okuyan yeni bir anlam kazandırmasından kaynaklanıyor. Ben bütün kampanya içerisinde söylemeye çalışmıştım. Bugün 12 Haziran ve 14 Ağustos 2011 tarihinde biz henüz 10 yaşını dolduracak olan genç bir siyasi hareketiz. Yeni bir siyasi partiyiz. Türkiye'deki geçmiş taraflılıklarla hiçbir ilgimiz ve işimiz yok. Biz Türkiye'nin önüne hizmet ekseninde yeni bir siyasi anlayış koyduk ve Türkiye bunu anladı. Dünyada da örnek teşkil edecek biçimde yüksek bir katılımla yapılan seçimden 3. kez Adalet ve Kalkınma Partisi oyunu arttırarak milletin güvenini kazandı ve sürdürüyor. Bu çok önemli. Yüzde 50'nin üzerinde bir seviye ile seçimler sonuçlanıyor" dedi.

İzmir'de Türkiye'nin en yüksek oy artışı olduğunu kaydeden Günay, sözlerine şöyle devam etti:

"İzmir'de de çok yüksek bir oy artışı oldu. Hatta galiba Türkiye'nin en yüksek oy artışı oldu. Türkiye'de gerçekten çok güzel, çok umutlu sonuçlar geldi. Galiba gelecek maçın galibi belli. Bu seçim sonuçları bizi elbette sevindiriyor ama asla şımartmıyor. Biz her zaman kürsüde iktidar olmanın sorumluluğu içinde konuşmaya çalıştık. Yapabileceklerimize söz verdik. Söz verdiklerimizi de yapmaya çalışacağız. Onun için Türkiye'deki bu seçim sonuçlarından İzmir'de kazanmış olacak. Zaten bizim aşkımız, gayretimiz, sevdamız insanımız kazansın. Türkiye'miz kazansın. Barış, dostluk, kardeşlik kazansın."

İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2011 Pazartesi 00:14:02
Güncelleme :13 Haziran 2011 Pazartesi 00:33:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?