3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

İzmir ayağa kalktı

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE OPERASYON

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketlere mali polis tarafından dün düzenlenen operasyon, sendika üyeleri ve işçiler tarafından bugün belediye önünde protesto edildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu daha önce genel seçimlerde İzmir'de Büyükşehir Belediyesinin kullanılmaması yönünde açıklama yaptığını hatırlatarak; "İzmir'den dünya aleme demokrasinin ne olduğunu öğreteceğiz" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan Belediye -İş, Genel -İş, Sosyal İş ve TÜMBEL-SEN üyeleri ile işçiler, mali polisler tarafından düzenlenen operasyonu miting şeklinde protesto etti. Hükümet aleyhinde sloganlar atan kalabalığa hitap eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, herhangi bir yolsuzluk ya da hukuksuzluk olduğu takdirde bunun hesabını kendisinin vereceğini ifade ederek "İzmir Büyükşehir Belediyesi 1 milyon 120 oy ile ve yüzde 56.7 oy almıştır. Güveninizi boşa harcamamak için göreve layık olabilmek için çalışıyoruz. Eğer belediyede bir yolsuzluk ya da hukuksuzluk var ise hesabını ben vereceğim. Benim mesai arkadaşlarımı bıraksınlar. Hesabını bana sorsunlar" dedi.

Operasyonda gözaltına alınan 42 kişiden 24 belediye personeli olduğunu ve 10 belediye personelinin serbest bırakıldığını söyleyen Başkan Kocaoğlu, mazlumdan ve halkın yararını sağlayacak alanlarda yanlarında olduklarını ancak belli zümrelerin çıkarcılarının, haksız kazanç sağlamak isteyenlerin yanında olmadıkları için problem teşkil ettiklerini belirtti.

Başkan Kocaoğlu; "Gözaltına alınan 24 arkadaşımızdan 10'u serbest bırakılmıştır. Diğer arkadaşlarımızın da bir an önce ifadesinin alınarak, serbest bırakılmasını arzu ediyoruz, talep ediyoruz" dedi. Bu arkadaşlardan bir çoğunu tanımadığını anlatan Kocaoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Yahut ismini bilmiyorum ama tanıdıklarım, bildiklerim, genel sekreterimiz, şirket koordinatörümüz, genel sekreter yardımcımız, daire başkanlarımız, bunlar pırıl pırıl insanlardır. Bunların bu kente hizmetten başka hiçbir düşüncesi, hiçbir hedefi, hiçbir amacı yok. Aynı mantık içinde beni nasıl biliyorsanız, ben de o arkadaşları böyle biliyorum"

Genel seçimlerde partilerin politikalarla seçime yürümeleri gerektiğini belirten Kocaoğlu; sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu genel seçimdir, partiler genel politikalarla seçime yürüsün, İzmir Büyükşehir Belediyesini genel seçime alet etmeyin diye uyarıda bulundum. Malum olmuş ki üç gün sonra geldiler. Daha büyük bir istekle, daha büyük bir azimle daha büyük bir coşkuyla öyle bir çalışacağız ki İzmirli hemşehrilerimize hep birlikte layık olacağız. Bundan sonra sükunetle ama an be an, saniye saniye takip ederek, arkadaşlarımızın bir an önce özgürlüğe kavuşması için hukuk mücadelesi vereceğiz. Adalet mücadelesi vereceğiz, insan hakları mücadelesi vereceğiz, demokrasi mücadelesi vereceğiz ve İzmir'den dünya aleme demokrasinin ne olduğunu hep beraber öğreteceğiz. İzmirlilerle birlikte öğreteceğiz."

Belediye-İş, Genel-İş, Sosyal-İş ve Tüm Bel-Sen adına açıklama yapan Belediye-İş 4 No'lu Şube Başkanı Cemal Küpeli de soruşturmanın bir an önce sonuçlandırılması ve kamuoyuyla paylaşılmasının gerektiğini açıkladı.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE OPERASYON
İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE OPERASYON
İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE OPERASYON
İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE OPERASYON
İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE OPERASYON
İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE OPERASYON
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2011 Salı 14:56:02
Güncelleme :4 Mayıs 2011 Çarşamba 01:29:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?