3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

'İzmir Azizdir Aziz kalacak'

KOCAOĞLU, BELEDİYEYE BASKINI ANLATIRKEN DUYGULANDI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, seçimlerin İzmir üzerinden yürütülmemesi gerektiğini söyledi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürlüğü ekiplerinin Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketleri ile ilçe belediyelere düzenlediği operasyon devam ediyor. Operasyonu protesto amacıyla Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan vatandaşlara duygulu anlar yaşayarak hitap eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, operasyon kapsamında 42 kişinin ifadesine başvurulduğunu ve bu isimlerin serbest kalması talebinde bulunduğunu belirtti.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saat 07.30 itibari ile İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 14 şirkete düzenlenen operasyonda aramalar devam ediyor. Yapılan operasyonu protesto amacıyla Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan vatandaşlar 'İzmir Azizdir Aziz kalacak' şeklinde hükümet aleyhine çeşitli sloganlar attı.

Avukatlar aracılığıyla ekiplere çeşitli doküman ve bilgisayar kayıtlarının fotokopilerini teslim ettiklerini belirten Başkan Kocaoğlu, suçsuz olduklarını ve yaptıkları işlerden emin olduklarını belirterek "Bugün belediyemiz bazı şirketlerimizde bilgisayar ve evraklarımıza el konulmak üzere gelen görevliler evrakları alıp gitmek istedi. Biz de avukatlarımız aracılığı ile bilgisayar kayıtları ve evraklarımızın fotokopilerini vererek teslim edeceğimizi belirttik. Şu an bu işlem devam etmektedir. Yaklaşık 42 kişinin ifadesine başvuruluyor. Bunların içinde tanıdığım en az 40 yıllık, üniversiteden beri tanıdığım arkadaşlarım, gençlik arkadaşlarım ve pırıl pırıl insanlar var. Ben bir an önce bu arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını talep ediyorum" dedi.

Görev süresi boyunca yapılan kamuoyu yoklamaları ve değerlendirmelerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 'Onurlu Başkan' ve 'Dürüst Başkan' sonuçlarının çıktığını ifade eden Kocaoğlu, yapılan operasyonların geçmişte çeşitli belediyelerde de gerçekleştiğini ve medyanın konuya yaklaşımını hatırlatarak; "Geçmişte de birçok belediye başkanı arkadaşlarımız gece yarısı iş yerlerine giderken tutuklandı. Ertesi gün manşetlerin birinci sayfasında bu hangi siyasi partiden olursa olsun ayırt etmeden konuşuyorum. Şu belediyelerde yolsuzluk var diye yazdılar. Sonra bu arkadaşların bir kısmı serbest kaldıktan ve beraat ettikten sonra 19.'uncu sayfadan tek sütuna 3 satırla yer verildi. Ben hangi partiden olursa olsun belediye başkanlarının manşete bu şekilde taşınmasından sonra hicap duydum ve üzüldüm. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimizi ileterek destek olduk."

İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak taşeron sistemini kaldırarak Türkiye'ye örnek olduklarını ve çeşitli alanlarda üretici ve tüketiciyi desteklediklerini ifade eden Kocaoğlu; sözlerine şöyle devam etti: "Biz yaptığımız işten eminiz."

SUÇSUZUZ

Geçen günlerde bir röportajında seçimlerin İzmir üzerinden yürütülmemesi gerektiğini açıklayan Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçen gün sanki malum oldu. Bir televizyon kamerasına 45 gün sonra seçimlerin yerel seçim değil genel seçim olduğunu belirttik. İktidar yaptıklarını ve yapacaklarını muhalefet de yapacak projelerini açıklayacaklardır dedik. İki yıl önce belediye seçimleri yapıldı. Herkes destekleyerek kimin ne kadar oy aldığı ortaya çıktı. Üç yıl sonra da yerel seçimlerde herkes projelerini

ortaya koyar. Seçimi İzmir üzerinden yapmak doğru değil. Bu boş bir hayaldir, hedef saptırmaktır, havanda su dövmektir. Biz 7 yıldır her türlü darboğazı aştık. Bunu da aştık. Aşmak zorundayız çünkü bu bizim boynumuzun borcu. Biz suçsuz olduğumuza eminiz. İzmir'i birçok yerde gösterdik. 7 yıldır bütün şirketlerimizde, mülkiye müfettişliği, Sayıştay müfettişliği ve vergi müfettişliği eşliğinde didik didik inceleniyor. İnceleme yapılacak elbette. Bugün sabah yapılan operasyon kapsamında konuyla ilgili bütün

evraklarımız müfettiş raporlarına bağlandı. Demokrat bir ülkede, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak suçumuz varsa çekmeye razıyız. 63 yaşındayım ve hayatımın hiçbir saniyesinde kapalı yer yok. Namusumla, şerefimle görevimi yürütüyorum. Yasal yollardan hakkımızı arayacağız."

KOCAOĞLU, BELEDİYEYE BASKINI ANLATIRKEN DUYGULANDI
KOCAOĞLU, BELEDİYEYE BASKINI ANLATIRKEN DUYGULANDI
KOCAOĞLU, BELEDİYEYE BASKINI ANLATIRKEN DUYGULANDI
KOCAOĞLU, BELEDİYEYE BASKINI ANLATIRKEN DUYGULANDI
KOCAOĞLU, BELEDİYEYE BASKINI ANLATIRKEN DUYGULANDI
KOCAOĞLU, BELEDİYEYE BASKINI ANLATIRKEN DUYGULANDI
KOCAOĞLU, BELEDİYEYE BASKINI ANLATIRKEN DUYGULANDI
KOCAOĞLU, BELEDİYEYE BASKINI ANLATIRKEN DUYGULANDI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2011 Pazartesi 18:08:03
Güncelleme :3 Mayıs 2011 Salı 01:40:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?