8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

İzmir-Bakü kardeşlik köprüsü

Azerbaycan'ın İstanbul Başkonsolosu Sayyad Aran ve İzmir Konsolosu Parviz Mamadzade beraberlerindeki heyetle birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. 

Daha önce çeşitli defalar İzmir'e gelmesine karşın ilk kez resmi görevle kenti ziyaret ettiğini söyleyen Başkonsolos Sayyad Aran, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yusuf Ali Karaman'a Azerbaycan'ın sembolü olan bir rölyef hediye etti. Aran, "İzmir her Azerbaycanlı'nın sevdiği bir şehirdir. Öyle ki Sovyetler Birliği döneminde İzmir ve Bakü kardeş şehirler oldular. 

Her iki şehirde yaşayan insanlar da biliyorlar ki İzmir ve Bakü birbirine çok benziyor" sözleriyle İzmir Bakü arasındaki işbirliğini geleceğe de taşımak istediklerini belirtti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yusuf Ali Karaman da, "İki devlet tek millet" anlayışını benimseyen Türkiye ve Azerbaycan'ın dostluğunu pekiştirecek bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, konuklarına Ekrem Akurgal'ın ''Ege Batı Uygarlığının Doğduğu Yer'' isimli kitabını hediye etti.
iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2006 Cumartesi 12:15:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?