5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir Belediyesi öğrencileri sevindirecek

Okulların açılmasıyla birlikte 150 bin öğrenciye haftada birer litre süt dağıtımının ve öğrencilerin sağlık taramalarının devam edeceği, her okula törenlerde kullanılmak üzere 1’er adet bayrak ve Atatürk resmi dağıtılacağı, öğrencilere ayrıca kırtasiye seti de armağan edileceği açıklandı.

"Çalışmalar kapsamında; metropol alan içinde bulunan bütün okullara törenlerde kullanılmak üzere 4.5 x 3 metre boyutlarında Türk Bayrağı ve aynı ölçüde üzerinde Atatürk resmi bulunan posterler dağıtılacak. Tozlu tebeşir ve kara tahta kullanımına son vermek amacıyla geçtiğimiz yıl çalışmalara başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl okullara dağıtılacak yazı tahtalarının temini için ihaleye açıyor. İhale sonuçlandığında İzmir genelindeki tüm ilköğretim okullarına toplam 5 bin adet yazı tahtası dağıtılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime destek kampanyası çerçevesinde geçtiğimiz öğrenim yılında, gelir düzeyi düşük ailelerin çocuklarının sağlıklı beslenmesine katkıda bulunmak amacıyla okullarda başlattığı süt kampanyası bu yıl da devam edecek. Kampanya ile metropol alan içindeki okullarda geçen yıl olduğu gibi, 150 bin çocuğa haftada bir litre süt dağıtımı gerçekleştirilecek. Yeni öğrenim yılı başında ailelerin eğitim harcamalarına katkıda bulunmak amacıyla tüm ilköğretim okullarındaki öğrencilere ikişer defter, ikişer kalem ve silgiden oluşan bir set dağıtılacak. Geçtiğimiz yıl yapılan kampanyadan 354 okulda 341 bin öğrenci yararlanmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi okullardaki sağlık taramalarına devam edecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz sağlık tarama ve tedavi kampanyasından bugüne kadar toplam 9 ilçede 32 ilköğretim okulunda 25 bin 314 öğrenci yararlandı. Sosyal güvencesi olmayan 8 bin 468 öğrenciye gerekli tedavi, ameliyat yapıldı, ilaç ve gözlük sağlandı. Okulların açılmasıyla birlikte kampanya kapsamı genişletilerek devam edecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi, eğitim kurumlarını çağdaş mekanlar haline getirmeye bu yıl da olanakları ölçüsünde devam edecek. İhtiyacı olan okullar belirlenerek iç ve dış cephe boyamaları, onarım, tesisat gibi eksikliklerin giderilmesine yardımcı olunacak."

ULAŞIMDA ÖNLEMLER ALINDI
Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte yolcu yoğunluğunun artması nedeniyle ESHOT Genel Müdürlüğü bir dizi önlem aldı. İzmirlilerin işlerine, öğrencilerin okullarına sorunsuz ve zamanında ulaşabilmesi amacıyla 13 Eylül 2004 tarihinden başlayarak eğitim öğretim yılının sonuna kadar sürecek olan ulaşım sefer planında sıklıklar artırıldı, gerekli görülen hatlara ilave seferler konuldu.
Buna göre sabah ve akşam saatlerinde sefere çıkan otobüs sayısı 300 adet artırılacak, yolcu yoğunluğu olan hatlara ilave otobüs seferleri tahsis edilecek. Sabah saatlerinde yolcu yoğunluğuna göre Yeşilyurt Üzümcü Okulu, Buca Heykel, Bornova Migros, Çiğli Belediye Önü, Bozyaka Zincirlikuyu, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı ve Fahrettin Altay Meydanı’ndan kent merkezine gidişte, akşam saatlerinde ise Montrö Meydanı’ndan Balçova, Buca ve Gaziemir istikametlerine boş otobüsler hareket ederek seferler takviye edilecek. Olası aksaklıkların önlenmesi ve vatandaşların mağdur olmaması için resmi, sivil ve motorize ekiplerce kent genelinde sürdürülen denetimler artırılacak. Deniz ve metro ulaşımında da normal seferler devam edecek.

Açıklamada, Konak-Karşıyaka güzergahındaki ara duraklarda bekleyen yolcularında gece seferlerinden faydalanacağı belirtilerek, ESHOT Genel Müdürlüğü’nün 24 saat kesintisiz ulaşım çalışmalarını geliştirmek amacıyla yeni bir uygulama başlattığı, gelen talep doğrultusunda, Karşıyaka-Konak güzergahındaki ara duraklarda bekleyen vatandaşların da gece seferlerinden yararlanabilmesi amacıyla, sabaha kadar ulaşım hizmetinin bundan sonra vapur yerine otobüs ile gerçekleştirileceği belirtildi.

Ulaşım ile ilgili alınan önlemler konusunda şu bilgiler verildi:
"Daha önce Çiğli Merkezden kalkarak yolcuları Karşıyaka iskeleye götüren gece servisleri bundan sonra Çiğli- Karşıyaka İskele- Naldöken- Altınyol- Talatpaşa Alsancak- Konak güzergahını kullanacak. Bu uygulama ile ara duraklarda bekleyen vatandaşlar da gece seferlerinden faydalanacak. Balçova, Buca, Bornova ve Gaziemir’den Konak İskelesine yapılan gece seferleri eskisi gibi devam edecek. Gece 24.00’den sonra her saat başını 25 geçe ilçelerden hareket edecek olan otobüsler, Konak İskelesi’nde son durak yapacak. Konak İskelesinden ise saat başlarına 5 kala kalkacak olan otobüsler yolcuları gidecekleri ilçelere ulaştıracak. Balçova seferini yapan otobüs, İnönü Caddesi- Fahrettin Altay güzergahını, Bornova seferini yapan otobüs Montrö - Alsancak - Manavkuyu - Ege Üniversitesi Kampüs güzergahını, Gaziemir’e sefer yapan otobüsler Varyant- Üçyol - Karabağlar - Gaziemir güzergahını kullanıyor. Buca’ya sefer yapan otobüsler ise Konak’a gelişte varyant, Buca’ya dönüşte İkiçeşmelik olmak üzere Eşrefpaşa Caddesi - Menderes Caddesi güzergahını kullanıyor.

iha-izmir
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2004 Cumartesi 13:26:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?