26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir bombacısı yakalandı

İzmir'in Konak ilçesi Eşrefpaşa semtinde park halindeki otomobile bomba koyarak 16 kişinin yaralanmasına neden olan bombacı ile ona yardım ve yataklık eden 7 kişi Diyarbakır ve İzmir Polisinin takibi sonrası gözaltına alındı.


Gözaltına alınan zanlının patlatılan otomobili İstanbul'dan bombayı da kiralık otomobille Diyarbakır'dan getirdiği belirlendi. Patlamanın meydana geldiği yerde araştırma yapan ekipler, ilk olarak patlatılan otomobilin plakasını tespit etti. Gizli tutulan ve açıklanmayan plakayı araştıran ekipler, plakanın sahte olduğunu öğrenince bütün illerdeki emniyet birimlerinde, Karayollarında plakayla ilgili araştırma yaptı. Yapılan araştırmada 15 gün önce sahte plakta ile bombacı Zeki B.'nin Boğaziçi köprüsünden ücretsiz geçtiği ve bu nedenle plakanın kayıtlara geçtiği tespit edildi. Kamera görüntülerini inceleyen ekipler şahsın görüntüsünden Diyarbakır'da yaşadığını öğrenerek Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi.

EVİNDE YAKALANDI
İzmir'den gelen bilgi ile Diyarbakır'ın Bismil ilçesi ve Şehitlik semtindeki bombacının evine baskın yapan ekipler, bombacı Zeki B, ona yardım ve yataklık yapan G.D, R.S ile E.D'yi gözaltına aldı. İzmir'de de eş zamanlı olarak Kadifekale semtinde 6 ayrı eve baskın düzenlendi. Baskında kasaplık yapan T.S, oğlu A.S, C.S ile M.A gözaltına alındı. İzmir'de T.S'nin evinde bomba yapımında kullanılan malzemeler ile örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

BOMBAYI DİYARBAKIR'DAN GETİRMİŞ
Bombacının gözaltına alınması ardından tüm ayrıntıları inceleyen ekipler, bombacının patlayıcıyı Diyarbakır'dan kiraladığı otomobille İzmir'e getirdiği ve daha sonra Kadifekale semtindeki T.S'nin evine bıraktığını tespit etti. Zeki B'nin daha sonra otobüsle İstanbul'a gidip kimliği tespit edilemeyen bir kişiden patlamada kullanılan sahte plakalı çalıntı otomobili alarak İzmir'e getirip 3 gün boyunca kaldığı belirlendi. Bir gün boyunca olay yerinde keşif yapan Zeki B. Olay günü 03.15'de otomobilin bagajına bombayı koyarak park ettiğini ortaya çıkardı.

BOMBAYI PATLATIP DİYARBAKIR'A KAÇTI
Bombacı Zeki B'nin olay sırasında 150 metre ileride durarak WALKY-TALKY telsizini kullanarak polis servisinin geçişi sırasında düzeneği harekete geçirip patlattığı ve olayı izlediği belirlendi. Zeki B'nin daha sonra yanına üç zanlıyı da alarak kiraladığı otomobille Diyarbakır'a gidip saklandığı ortaya çıktı. Zanlının yasadışı örgüt PKK adına eylemi gerçekleştirdiği ve bombalı eylemi PKK'nın yan kolu olan Kürdistan Özgürlük Şahinleri'nin (TAK) üstlendiği belirlendi. Zanlı Zeki B'nin daha öncede hırsızlık diğer suçlardan sabıkası olduğu tespit edildi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2008 Cumartesi 18:05:56
Güncelleme :23 Ağustos 2008 Cumartesi 18:12:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?