8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

İzmir Büyükşehir yöneticilerine beraat

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve 9 bürokrat, belediye çalışanlarına Tansaş alışveriş çekleri dağıtarak, ”görevlerini kötüye kullandıkları” iddiasıyla yargılandıkları davada beraat etti.

İzmir 24. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Fransa'da bulunan Başkan Aziz Kocaoğlu katılmadı. Sanıklardan Sait Ersu Hızır, Ömer Faruk Alçelik, Rafet Bayam, Ahmet Köprülü, Dilek Postacı, Cumhur Utkan, Nihal Karakaya avukatları ile birlikte duruşmada hazır bulundu.

Üç kişilik bilirkişi heyetinin mahkemeye gönderdiği raporda, kamu zararı oluşmadığı, yapılan protokollerle İzmir Büyükşehir Belediyesinin haklarının korunduğu ve sanıkların suç işlemediği belirtildi.

Mahkeme, suç unsurları oluşmadığı ve suçun işlendiğine dair delil elde edilmediğinden, sanıkların beraatine karar verdi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Müfettişler, bazı ihalelerde yolsuzluk ve usulsüzlük yapıldığı ihbarı üzerine dosyaları incelemeye almış, raporlarda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocağolu'nun göreve geldiği 2004 Haziran ayından bir kaç ay sonra memurlara verilen toplam 767 milyon 750 bin YTL'lik Tansaş alışveriş çekleriyle ilgili, evrakta imzası bulunduğu için yargılanması gerektiği belirtilmişti.

Bunun üzerine Kocaoğlu ve 9 bürokratı hakkında “görevi kötüye Kullanmak” suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.
AA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2006 Salı 21:23:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?