4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

İzmir CHP'de gerginlik

Olağanüstü Kurultay öncesinde Zülfü Livaneli’yi destekledikleri için yeni atanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Yönetimi ve görevine devam eden İl Gençlik Kolları Başkanı Sevda Erdan tarafından dışlandıklarını, yönetim kurulu toplantıları yapmalarına izin verilmediğini ve partiye sokulmadıklarını öne süren İl Gençlik Kolları’ndan bir grup, basın açıklaması yaparak dışlanmak istediklerini iddia etti.

Grup adına açıklama yapan İl Gençlik Kolları yöneticisi Çağdaş Altun, "Kurultay döneminde Zülfü Livaneli’ye destek verdiğimiz için dışlamak istiyorlar. Belki bizi disipline sevk edecekler ama biz yine 3-4 sene sonra yine gelip, yüreğimizdeki CHP sevgisini taşıyarak, onların ve kimsenin askeri olmadan yine partimize hizmet edeceğiz. Biz CHP’nin askeriyiz ama bireylerin, kimsenin şahsi emir eri, askeri değiliz. 1.5 ay bizi oyaladılar, yönetim kurulu toplantısı yapmamıza izin vermediler. Bize karar defterini de vermiyorlar. Biz de, noter siyasi parti diyerek gelmediği için buradaki yönetim kurulu salt çoğunluğu olarak aramızda tutanak yaptık" şeklinde konuştu.

Grubun CHP İl Saymanlığı odasında bekletildiği sırada basın mensupları ile görüşen CHP İl Başkanı Ekrem Bulgun ise, kapılarının herkese açık olduğunu ifade ederek, "Bizim partimizde gençlik ve kadın kolları kendi içinde özgürdür. Görevi ana kademeye yardımcı olup kadın kollarının kadınlara, gençlik kollarının da gençlere partimizi sevdirmektir. Eğer bir destek isterlerse ana kademe yapar, gerisi kendi içlerindedir. Aldıkları kararlar da kendilerini bağlar. Gençlik Kolları Başkanı bana gelip haftalardır toplantı yapamadıklarını, bunu da Ankara’ya bildirdiğini söyledi. Karar defterini ben de gördüm, toplantıların yapılmadığı oradan belliydi" diye konuştu.

Basın mensuplarına yaptığı açıklamanın ardından Çağdaş Altun ve arkadaşlarını, toplantı halinde oldukları odasına alan Başkan Bulgun, karar defterinin Gençlik Kolları MYK üyesi Ersen Uluçay’a teslim edildiğini, Uluçay’ın kendisine İzmir İl Gençlik Kolları konusundaki kararın önümüzdeki Cumartesi günü yapılacak toplantıda karar verileceğini söylediğini açıkladı.
Bulgun ve il yönetim kurulu üyeleri ile bir süre tartışan Altun ve arkadaşları, bazı yönetim kurulu üyelerinin araya girmesinin ardından odadan ayrıldı.

Bu arada, CHP Tüzüğü gereğince, üç kez arka arkaya toplantısını yapmayan yönetim kurullarının feshinin gerektiği, bu nedenle Cumartesi günü Ankara’daki MYK toplantısında bu yönde bir kararın çıkmasının beklendiği ileri sürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2005 Cuma 02:57:23
Güncelleme :2 Temmuz 2005 Cumartesi 15:56:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?