5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir CHP'li vekiller balık sezonunun açılışına katıldı

CHP İzmir milletvekilleri Bülent Baratalı, Yılmaz Kaya ve Erdal Karademir, avlanma yasağının kalktığı ilk günün sabah saatlerini Güzelbahçeli balıkçılarla geçirdiler.

Baratalı, Karademir ve Kaya, balıkçıların "gırgır yasağı kalktı" dediği balık avlanma yasağının kalktığı günü birlikte kutladılar. Sabahın erken saatlerinde Güzelbahçe Balıkçı Hali’ne gelen vekiller, balıkların açık arttırma ile satışa sunulduğu kantoyu izlediler. Balıkçıların dertlerini dinleyen vekiller, kooperatifin yönetim kurulu üyelerinden de bilgi aldılar. Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran, belediye meclis üyeleri Funda Akdağ Avcı, İsmail Kandemir ve CHP İlçe Başkanı Tuncel Güloğlu’nun da katıldığı ziyarette balıkçılar, "Vekillerimiz bize bereket getirdi. Onların yanımızda olmasından mutluluk duyduk. Manevi destekleri bizlere güç veriyor. Vatandaşlara daha ucuz ve kaliteli balık yedirmek için çalışıyoruz" dediler.


Milletvekilleri Baratalı, Karademir ve Kaya ise ortak bir açıklama yaparak, "Balıkçılar sabahın erken saatlerinde işe koyuluyorlar. Onların emeklerinin karşılığını almaları bizler için önemli. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde, balık tüm vatandaşlarımızın yiyebileceği ucuzlukta değil. İzmirli balıkçılar, vatandaşa ucuz ve bol çeşitli balık yedirmek için çabalıyorlar. Bizler de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İktidar, balıkçıların üretim maliyetlerini en az düzeye indirmelidir. Sosyal hakları konusunda bir çalışma başlatılmalıdır" diye konuştular.

iha-izmir
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2004 Çarşamba 14:16:27
Güncelleme :1 Eylül 2004 Çarşamba 15:28:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?