5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İZMİR EMNİYET MÜDÜRÜNDEN ASAYİŞ TOPLANTISI

İzmir Emniyet Müdürü Halil Tataş, şehirde huzur ve güveni daha iyi sağlamak için müdür yardımcıları, ilçe emniyet müdürleri ve karakol amirleriyle asayiş toplantısı yaptı.
Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Salonu’nda yapılan toplantıya 30’a yakın polis şefi katıldı. Toplantıda, konuşan Emniyet Müdürü Tataş, İzmir’in daha güvenli ve huzurlu olması için kararlar alındığını söyledi. Tataş, "Huzurun ve güvenin sağlanması için teşkilatım ve ben gece gündüz çalışmaya hazırız" dedi.
Ayrıca İzmir’de kapkaç olaylarının fazla olmadığını, en çok hırsızlık olayının meydana geldiğini belirten Tataş, "İzmir’de artan asayiş olayını en aza indirmek için bu toplantıyı yaptık. Asayiş önlemleriyle bu suçlar önlenemez. Herkes kendi önlemini ve özel güvenliğini almak zorundadır. Eğer bir hırsız 500 milyon lira değerindeki teybi, 20 milyon liraya satıyor ve vatandaş da alıyorsa, hırsızlığın önüne geçemeyiz. Hırsızlık malı alan da, satan kadar suçludur. İzmir polisi olarak her türlü zorlukta ve şartlarda çalışmaya hazırız ve azimliyiz" diye konuştu.

GECE OPERASYONLARI
İzmir’in diğer iller arasında asayiş yönünden 10. sırada yer aldığını söyleyen Emniyet Müdürü Tataş, şunları söyledi:
"7 ay önce başlattığımız ve kısa bir süre ara verdiğimiz gece operasyonları, tekrar başlayacak. Hırsızlığın yoğunluklu olduğu 03.00 ve 06.00 saatleri arasında, ekiplerimiz sokak ve caddeleri didik didik kontrol edecek. Hırsızlar artık o saatlerde çalışamayacak ve rahat gezemeyecek. O saatlerde görevini yapmayan polislerde amirleri tarafından denetlenecek, gerekli uyarı ve cezalar verilecek."
Tataş, ayrıca İzmir polisinin cinayet ve gasp olaylarının çözülmesinde başarısının diğer illere oranla daha çok olduğunu dile getirdi.
İZMİR (İHA)
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2004 Perşembe 12:59:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?