5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir Enternasyonal Fuarı açılıyor

Basın toplantısına dün yönetim kurulu üyeliğinden alınan İZFAŞ Genel Müdürü Dilara Sürgü Ersözlü de katıldı.


İZFAŞ Genel Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZFAŞ Genel Müdürü Dilara Sürgü Ersözlü ve İZFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Nurcan Yılmaz katıldı. Dün gerçekleştirilen İZFAŞ Genel Kurulu’nda yönetim kurulu üyeliği sona erdirilen Genel Müdür Dilara Sürgü Ersözlü’nün basın toplantısında konuşmaması dikkat çekerken, fuarla ilgili değerlendirmeyi Aziz Kocaoğlu yaptı.

Kocaoğlu, artan ihtisas fuarları nedeniyle firmaların çok uzun süren bir İzmir Enternasyonal Fuarı’nı ekonomik bulmadıklarını ve bu nedenle fuar süresinin 10 güne uzatıldığını söyledi. Bu yılki İEF’in Gençlik ve Gelecek konsepti ile gerçekleştirileceğini de kaydeden Kocaoğlu, bugüne kadar 53 kez İEF’e katılan Rusya’nın bu yıl fuarın onur konuğu olarak ağırlanacağını da söyledi.
Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu yıl 58 ülkenin katılacağı İzmir Enternasyonal Fuarı’nda ticari bazda 37 ülkeden 325 yabancı firma ürünlerini sergileyecek. 833’ü yerli, toplam bin 158 firma fuar süresince yeni ticari bağlantılar kurma ve nihai tüketiciye birebir buluşma şansı bulacak. Fuara Türkiye’den de toplam 40 ilden firma katılımları olacak. Bu yıl Kültürpark Alanı Yenileme Projesi çalışmaları sonucunda yıkılan alanlarda peyzaj çalışmaları ile değerlendirildi ve İzmir Enternasyonal Fuarı tahsis alanı geçtiğimiz yıla göre 8 bin metrekare daha artarak toplam 77 bin 756 metrekareye ulaştı. Yeni fuar alanının getirdiği ivme ile İEF’e katılan otomobil markası sayısı 21’e çıktı."

İEF’DE NELER SERGİLENECEK
Başkan Kocaoğlu, fuara katılacak sektörler hakkında da bilgi vererek, "Bilgi teknolojileri ve telekomünikasyon, dernekler ve vakıflar, elektrikli ürünler ve elektronik, enerji dağıtım ve tedarik, ev araç gereçleri ve beyaz eşya, gıda ürünleri, teknolojileri ve yan sanayisi, hediyelik eşya, oyuncak, hobi, iklimlendirme ve yan sanayisi, iş makineleri, zirai makineler, kimya sanayi ve petrokimyasal ürünler, kişisel bakım ürünleri, kitap, yayıncılık, eğitim araç gereçleri ve kırtasiye, makine, mobilya ve dekorasyon, ofis teknolojileri ve malzemeleri, otomotiv ve yan sanayi, turizm, yapı malzemeleri, inşaat ve yan sanayi firmaları fuar süresince ürünlerini sergileyecekler" dedi.
73. İEF’e 58 ülkenin firmaları aracılığıyla ticari katılım göstereceği, 35 ülke delegasyonunun fuarı ziyaret edeceği ve ayrıca Bulgaristan, Kazakistan, Moğolistan, Rusya, KKTC ve Türkiye’nin de uluslararası sanat günleri düzenleyeceği duyuruldu.

İZMİR EĞLENCEYE DOYACAK
Başkan Aziz Kocaoğlu, bütün bunların yanısıra İEF süresince düzenlenecek konser, gösteri ve söyleşilerle de İzmir’in ve fuar ziyaretçilerinin sanat ve eğlenceye doyacağını söyledi. Kocaoğlu, "İEF, ticari boyutunun yanısıra önceki senelerde olduğu gibi kültür, sanat ve eğlence boyutuyla da öne çıkıyor. Fuar süresince her akşam Kültürpark Alanı’nın bir çok noktasında, farklı kesimlere hitap edebilen çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecektir. Kaskatlı Havuz’da gerçekleşecek Gençlik Konserleri, Atatürk Açık Hava Tiyatrosu’ndaki Türkü Şenliği, İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde düzenlenecek Kişisel Gelişim Festivali, 5 No’lu Hol’de yapılacak olan Uluslararası Sanat Günleri, İsmet İnönü Sanat Merkezi yanındaki yeşil alanda kurulan Şimdi Söz Çocuğun Alanı, edebiyatçıların ve okurların buluştuğu Edebiyat Söyleşileri ve Kitap Sokağı’nda düzenlenecek söyleşiler, İEF süresince birbirinden tanınmış, konusunda uzman kişilerin katılımı ile gerçekleşecek. Ayrıca Anadolu Ateşi ve Dawool Show, fuar ziyaretçilerine unutulmayacak bir sahne gösterisi sunacak" diye konuştu.
Kocaoğlu, EBSO ve EBSO Vakfı tarafından düzenlenen Robot Tasarım Yarışmasına katılan eserlerin de Pakistan pavyonunda sergileneceğini söyledi.
Kocaoğlu, toplantının ardından İZFAŞ yönetimindeki değişikliklerle ilgili sorulan sorulara ise net cevaplar vermekten kaçındı. Kocaoğlu, bir kez daha İZFAŞ’ın halen görevini sürdüren ancak yönetim kurulu üyelikleri dün düşürülen yöneticilerine olan güveninin tam olduğunu belirterek, "Bu arkadaşlarımızın dürüstlüğü İzmir’in tanıklığında ispatlanmıştır" dedi.
Öte yandan yeni seçilen İZFAŞ yönetim kurulu üyelerinin bugün aralarında toplantı yaparak İZFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı’nı ve Genel Müdürü’nü belirlemeleri bekleniyor.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2004 Çarşamba 15:09:46
Güncelleme :25 Ağustos 2004 Çarşamba 15:12:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?