5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir Esnafı başkan adaylarını mercek altına aldı

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Mehmet Ali Susam, esnafın yerel yöneticiler için büyük önem taşıdığını belirterek, "Esnaf ve sanatkarlarla işbirliği yapmayan yerel yönetimler de, seçim arefesinde esnafın desteğini alamayan adaylar da başarısız olur" dedi.

İzmir’de 300 bine yakın kayıtlı esnaf ve sanatkarın bulunduğuna dikkat çeken Susam, "Aileleri ve yanlarında çalıştırdıkları insanlarda düşünüldüğünde kesimimizin sayısal ve sosyal gücü ortaya çıkar. Böylesine ciddi bir potansiyelin temsilcisi olarak birliğimiz, sağduyulu hareket etme, aydınlatma ve doğru yönlendirme sorumluluğundadır" diye konuştu.

3 Kasım seçimlerinde ülke genelinde yüzde 5 oy barajını aşmış partilerin büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını mercek altına alacaklarını kaydeden Mehmet Ali Susam, şöyle konuştu:

"Adayları, sıra ile birliğimize bağlı 136 meslek odasının yöneticileri ile bir araya getirmeyi planlıyoruz. Bu toplantılarda oda yöneticileri, adayların yerel ve mesleki sorunlarla ilgili düşüncelerini ve projelerini öğrenme şansını yakalayacaklar. Basına açık yapılacak bu toplantılarla adayları kesimimize en doğru şekilde yansıtmayı hedefliyoruz. Ayrıca, adayların belirlenmesi ile birlikte birliğimizin AR-GE departmanı tarafından bir anket çalışması başlatılmıştır. Toplantılardan ve anketlerden elde edilecek neticeler, esnaf kesiminin seçim stratejisini kesinleştirecektir. Esnaf ve sanatkarlara layık olduğu değeri vereceğine, sorunlarına ciddiyetle eğileceğine inandığımız adayları belirlemeyi ve seçimlerde üreteceğimiz ortak sinerji ile bu adayları desteklemeyi planlıyoruz."

İZMİR-(İHA)
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2004 Cuma 14:41:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?