26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir Fuarı 70 ülkeye tanıtılacak

Türkiye'nin en önemli fuarcılık kurumlarından biri olan İZFAŞ, 2009 yılında İzmir'de düzenleyeceği fuarların tanıtımını 70 ülkede gerçekleştirecek.

İZFAŞ, 2009 yılında düzenleyeceği 10 fuarın tanıtımını Avrupa, Asya, Afrika ve Amerika'da düzenlenen fuarlara katılarak ya da yurt dışı temsilcileri aracılığıyla gerçekleştirecek. 2009 yılında organize edeceği fuarların yurt dışı tanıtımlarına başlayan İZFAŞ, ihtisas fuarları Ayakkabı Yaz ve Kış, IF Wedding Fashion, Marble, Minex, Travel Turkey, Vinolive'in yanı sıra genel ticaret fuarı İEF'nin ülke tanıtımlarını yaparak yabancı katılımcı ve ziyaretçi sayısını artırmayı hedefliyor. En yoğun dış tanıtım MARBLE- 15. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı için yapılırken, İZFAŞ MARBLE'ı, Almanya, ABD, Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, BAE, Belçika, B. Rusya, Bhutan, Bosna-Hersek, Brezilya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Çin, Endonezya, Fransa, Filipinler, G. Kore, Gürcistan, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, İngiltere, İran, İrlanda, İspanya, İsrail, İsviçre, İtalya, Japonya, Kanada, Kazakistan, Kırgızistan, Laos, Lübnan, Macaristan, Malezya, Mısır, Moldova, Myanmar, Nepal, Özbekistan, Pakistan, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Singapur, Slovakya, Slovenya, Sri Lanka, Suriye, Tacikistan, Tayland, Türkmenistan, Ukrayna, Vietnam ve Yunanistan'da tanıtacak. MARBLE tanıtımları fuar katılımlarının yanı sıra Çin ve Hindistan bölge temsilcilikleri aracılığıyla yürütülecek.

IF Wedding Fashion İzmir- Gelinlik, Damatlık ve Abiye Hazır Giyim Fuarı'nın tanıtımını IF Konseyi ve Türkiye Hazır Giyim Federasyonu'yla birlikte belirlediği hedef ülkelerde sürdürecek. Fuarın tanıtımı Almanya, Avusturya, Azerbaycan, BAE, Bahreyn, Bulgaristan, Cezayir, Fransa, Hollanda, İsrail, İsviçre, İtalya, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Kuveyt, Rusya, Suudi Arabistan, Ukrayna, Umman, Ürdün'de yapılacak.

Dış tanıtım yapılacak fuarlar arasında Vinolive Fuarı da dikkat çekecek. Vinolive, Avrupa ülkelerinin yanı sıra ABD, Arjantin, Suriye, Şili, Tunus, Ürdün ve Yunanistan'da da tanıtılacak. Ayakkabı fuarlarının tanıtımına ise Avrupa'nın yanı sıra Türk Cumhuriyetleri'nde de devam edilecek.

Türkiye'nin uluslararası ilk fuar organizasyonu olan İEF'nin tanıtımı ise diğer ülkelerin yanı sıra Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde yoğunlaştırılacak.

İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen, tanıtımın önemine dikkat çekerek, "Dünya ekonomisi değişiyor; var olan pazarlar daralıyor. Tüm sektörler yeni pazarlar, yeni ülkeler bulmak zorunda. Bu nedenle dünyanın dört bir yanına ulaşmamız, fuarlarımızı tanıtmamız gerekiyor" dedi. Bu yıl Avrupa'dan Asya'ya, Amerika'dan Afrika'ya 70 ülkede İzmir'in fuarlarını tanıtacaklarını anlatan Doğan İşleyen, şöyle konuştu: "Fuarlarımıza katılımcının yanı sıra öncelikle de profesyonel ziyaretçi arayışı içinde olacağız. Böylece hem İzmir'in tanıtımına katkıda bulunacağız hem Türkiye ihracatının gelişmesine imkan sunacağız."

İZFAŞ'ın fuarlarını tanıtacağı ülkeler: "Cezayir, Fas, Fildişi Sahilleri, Güney Afrika, Libya, Mısır, Nijerya, Sudan, Tunus, ABD, Arjantin, Brezilya, Kanada, Şili, Azerbaycan, BAE, Bhutan, Çin, Endonezya, Filipinler, G.Kore, Gürcistan, Hindistan, İran, İsrail, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Kuveyt, Laos, Lübnan, Malezya, Myanmar, Nepal, Pakistan, Rusya, Özbekistan, Singapur, Sri Lanka, Suudi Arabistan, Suriye, Tacikistan, Tayland, Türkmenistan, Ürdün, Vietnam, Almanya, Arnavutluk, Avusturya, Belçika, Beyaz Rusya, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İsviçre, İspanya, İtalya, Macaristan, Moldova, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, Ukrayna, Yunanistan."

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 16:32:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?