26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir Fuarı sınırları aşacak

Bu yıl 77’ncisi düzenlenecek İzmir Enternasyonal Fuarı, Afrika’dan Amerika’ya 700 dansçı ve müzisyenin yer aldığı etkinliklerle kent geneline yayılacak. Festival kapsamında, İzmir’de çeşitli ülkelerin bandoları gösteri yapacak, konserler verecek



İZMİR - İzmir’de 22-31 Ağustos arasında 77’ncisi düzenlenecek İzmir Enternasyonal Fuarı, (İEF) ilk kez sadece Kültürpark’ta değil, kent genelinde gerçekleştirilecek.

Küba’nın onur konuğu ülke, Karabük’ün onur konuğu il olacağı "Küresel Isınma ve İklim Değişikliği" temalı fuarda, çeşitli ülkelerin katılımıyla müzik ve dans gösterileri, plaj voleybolu turnuvası ve yelken yarışları yapılacak.

Festival kapsamında, 20-22 Ağustos günleri arasında İzmir’de çeşitli ülkelerin bandoları gösteri yapacak, konserler verecek.

Azerbaycan, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Çin Halk Cumhuriyeti, Fransa, Küba, Mısır, Slovakya’nın festivale bandolarıyla katılması ve kente 400’e yakın bandocunun gelmesi bekleniyor.



Afrika’dan Amerika’ya 700 dansçı ve müzisyen



Kent geneline yayılacak bir başka etkinlik ise 20 Ağustosta başlayacak ve Afrika’dan Amerika’ya 17 ülkenin halk dansları ve folk müzik gruplarının gösterilerinden oluşacak.

Belarus, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Çin, Hırvatistan, İspanya, Karadağ, KKTC, Litvanya, Macaristan, Porto Riko, Romanya, Senegal, Slovakya, Ukrayna ve Türk gruplardan toplam 700 dansçı ve müzisyen, kentin çeşitli noktalarında gösteriler sunacak.

İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 77. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın çok özel etkinliklerle hatırlanmasını istediklerini belirtti.

Hazırlıkların sürdüğünü bildiren İşleyen, bu yıl ilk kez İEF kapsamında Uluslararası Kültürpark Festivali’nin düzenleneceğini, kent genelindeki etkinliklerin yaklaşık bir ay süreceğini ifade etti.

Kentte şenlik havası yaratmayı planladıklarını kaydeden İşleyen, İzmir Enternasyonal Fuarı’nın ticari yönünün 10 günle sınırlı olduğunu söyledi. (aa)

aa
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 09:51:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?