26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir Fuarı'nda sinema günleri

'Başkaldırı' temalı festivalde sanatçılar Hale Soygazi ile İzzet Günay’a "Emek ödülü", Binnur Kaya’ya "Genç oyuncu" ödülü verildi.

İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında bu yıl sekizincisi düzenlenen 'Başkaldırı' temalı Sinema Burada Festivali'nin açılış töreni İzmir Sanat'ta yapıldı


İZMİR - 77. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) etkinlikleri kapsamında düzenlenen 8. Sinema Burada Festivali başladı. Festivalde bu yıl oyuncular Hale Soygazi ile İzzet Günay’a "Emek ödülü", Binnur Kaya’ya "Genç oyuncu" ödülü verildi. Bu yılki teması "Başkaldırı" olarak belirlenen Sinema Burada Festivali’nin açılış töreni, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katılımıyla İzmir Sanat’ta yapıldı. Kocaoğlu, törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin, zor ama farkılıklara sahip bulunduğunu belirtti. Farklılıkların zenginlik kabul edilmesi gerektiğini ifade eden Kocaoğlu, "Minicik farklılıklarımızı, sonsuz birlikteliğimizin harcı olmasında engel olarak kabul edemeyiz. Eğer bunu başarabilirsek, Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Türk halkına hiç bir şey olmaz" diye konuştu. Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyetlerinde her zaman halk yararını gözettiklerini dile getirerek, festivalin de bu kapsamda düzenlendiğini söyledi.

Kocaoğlu konuşmasının ardından festival yönetmeni Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü Başkanı Prof. Dr. Oğuz Adanır ile oyuncular Hale Soygazi ve İzzet Günay’a "Emek Ödülü", Binnur Kaya’ya da "Sinema Burada Genç Oyuncu Ödülü" verdi. Hale Soygazi, ödülünü almasının ardından yaptığı konuşmada, DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesinin pek çok yönetmen, oyuncu ve senarist yetiştirdiğini dile getirerek verilen ödülün kendisi için özel olduğunu söyledi.İzzet Günay ise İzmir’de ve İEF’de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.


Hangi filmler var Festival kapsamında dünya sinemasından İtalyan yönetmen Elio Petri’nin "İşçi Sınıfı Cennete Gider", Fransız yönetmen Luius Bunnuel’in "Özgürlük Hayaleti" gibi filmlerin yanı sıra Lütfi Akad’ın "Vesikalı Yarim", Zeki Ökten’in "Sürü", Yavuz Özkan’ın "Maden", Nesli Çölgeçen’in "Züğürt Ağa", Şerif Gören’in "Kurbağalar" filmleri gösterilecek. Son dönem Türk filmleri "O... Çocukları", "Ara", "Yumurta", "Dondurmam Gaymak" ve "Eve Dönüş" de izleyicilerle buluşacak. Geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Suna Pekuysal’ın anısına, Ertem Güreç’in "Otobüs Yolcuları" adlı filminin de gösterileceği festivalde ayrıca DEÜ’den yönetmen Adil Yalçın’ın "Sait Faik’in Ağzından Burgaz" isimli filmi de 31 Ağustos’ta seyirciyle buluşacak. Festival kapsamında yarın Aydın Sarıoğlu, Ömer Uğur, Türkan Derya, Ümit Ünal ve Yüksel Aksu’nun katılacağı "Dokuz Eylül’lü Yönetmenler Konuşuyor", 30 Ağustos’ta ise oyuncular Nur Sürer, Şenay Gürler ile öğretim üyesi Hülya Uğur’un katılımıyla "Sinemada Cinsel Sömürüye Başkaldırı" başlıklı paneller düzenlenecek

aa
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 10:59:22
Güncelleme :28 Ağustos 2008 Perşembe 11:16:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?