27
Mayıs
2024
Pazertesi
İZMİR

İzmir-Gaziantep dostluğu

Uluslararası Lions Dernekleri 118-R Yönetim Çevresi Federasyonu organizasyonuyla "Doğu'dan Batı'ya, Batı'dan Doğu'ya Ulusal Değişim Projesi" çerçevesinde Gaziantep'ten İzmir'e gelen kız öğrenciler, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yusuf Ali Karaman ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Dr.Türkegül Kocaoğlu'nun misafiri oldu.


İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yusuf Ali Karaman, Gaziantep'ten İzmir'i tanımak için gelen öğrencilerle birlikte olmaktan kıvanç duyduklarını belirterek, "İzmir kenti, ülkemizin çeşitli yörelerinden gelen insanların oluşturduğu tam bir mozaik. Biz de hemşehri derneklerimizle her zaman el ele, gönül gönüle çalışıyoruz. Onların Anadolu'nun çeşitli yerlerinden getirdiği kültür birikimleri, İzmir'in 8500 yıllık kültürüyle harmanlanarak, yeni bir kültür mozaiği yaratıyor" dedi.


Karaman, sözlerine şöyle devam etti, "Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef koyduğu çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak için kuzeyden güneye, doğudan batıya ülkemizin tam bir fikir ve gönül birliği içinde olması gerektiğini düşünüyoruz. Bunu, aynı zamanda ulusal birlik anlamında da önemsiyoruz. Bu duygularla, Gaziantep'ten gelen misafirlerimizin İzmir'de çok iyi vakit geçirmesini diliyorum"


Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu da, Gaziantep'ten gelen öğrencileri ağırlamaktan çok mutlu olduklarını söyledi. Dr. Kocaoğlu, "Bu proje, Doğu ve Batı'da okuyan öğrencilerin birbirleriyle olan iletişimlerinin sağlanması açısından çok önemli. Sivil toplum örgütleri içinde çok başarılı çalışmalara imza atan Uluslararası Lions Dernekleri Federasyonu'nu kutluyorum" diye konuştu. Uluslararası Lions Dernekleri 118-R Yönetim Çevresi Federasyonu Başkanı Nuray Subaşı ise, yaptıkları çeşitli çalışmalarda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kendilerine her zaman destek verdiğini belirterek, "İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Aziz Kocaoğlu, büyük bir özveriyle çalışıyor. Koydukları katkılar, bize ivme kazandırıyor, daha çok kişiye ulaşmamızı sağlıyor. Bu projede de, konuk öğrencilerin İzmir'de bulundukları süre içinde ulaşımlarını sağlayarak, büyük destek oldular. Kendilerine minnettarız" dedi. Proje çerçevesinde İzmir'e gelen 21 öğrenciyi temsilen Zehra Gül Azaz ile Şule Genç, Türkegül Kocaoğlu'na bir çiçek sundular. Türkegül Kocaoğlu da Uluslararası Lions Dernekleri 118-R Yönetim Çevresi Federasyonu Başkanı Nuray Subaşı'na üzerinde gümüş kabartmalı saat kulesi bulunan tablo armağan etti. Konuk öğrencilere ise, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Arşivi ve Müzesi yayınlarından oluşan bir kitap seti armağan edildi. 

..
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2008 Pazartesi 10:31:22
Güncelleme :23 Haziran 2008 Pazartesi 10:34:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?