6
Mayıs
2024
Pazertesi
İZMİR

İzmir İktisat Kongresi erteleniyor

Cumartesi günü tadilatta olan ve 17 Şubat 2004 tarihinde gerçekleşecek İzmir İktisat Kongresi için hazırlanan Büyük Efes Oteli Convention Center’da çıkan yangın, İktisat Kongresi’ni tehlikeye düşürdü.

İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu, İktisat Kongresi’nin ertelenmesinin ya da başka bir mekanda yapılmasının gündeme geleceğini söyledi.

Vali Yusuf Ziya Göksu, bugün yangının meydana geldiği Convention Center’da incelemelerde bulunduktan sonra Efes Oteli’nin yeniden yapımını üstlenen firma ile otelin sahibi olan Emekli Sandığı yetkilileri ile bir ön görüşme yaptı.

İncelemelerinin ardından bir açıklama yapan Vali Göksu, yangının neden olduğu toplam zararın ancak bir hafta içinde saptanacağını belirterek, "Bizi sevindiren en önemli nokta, bu yangında içeride çalışan 140 işçinin herhangi bir zarar görmemiş olmasıdır. Bugün yüklenici firma ve Emekli Sandığı yetkilileri ile bir ön görüşme yaptık. Yarın sigorta şirketinin temsilcileri ve Emekli Sandığı Genel Müdürü de gelecek ve bir hafta içinde toplam zararın miktarını ve yeni projeyi açıklayacağız. Yapılacak yeni proje ile buranın yapımı eğer 3-4 ay sürecekse o zaman İktisat Kongresi’nin yeni bir tarihe alınması gündeme gelecek. Aynı zamanda alternatif bir mekan için de araştırmalar yapılacaktır" dedi.

Vali Yusuf Ziya Göksu, Efes Oteli’nin kongre merkezinde meydana gelen yangının, İzmir’de alternatif birkaç kongre merkezine daha ihtiyacın olduğunu ortaya çıkardığını söyledi.

MEVLÜT DAĞDEVİREN-İZMİR (İHA)
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2003 Pazartesi 00:00:14
Güncelleme :14 Ocak 2004 Çarşamba 12:21:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?