5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir İtfaiyesi sinemaları denetledi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, İzmir’deki sinemaları yangın güvenliği açısından bir kez daha denetledi.

İstanbul’daki sinema yangının ardından başlatılan ve 2 gün süren denetimin sonunda Konak, Karşıyaka, Bornova, Balçova ve Çiğli’de toplam 22 noktadaki 68 sinema salonu yangın güvenliği açısından incelendi. Sinemalarda, 2002 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından çıkarılan "Türkiye Yangından Korunma Yönetmeliği" ile belirlenen koşulların yerine getirilip getirilmediği kontrol edildi. 2002 yılından sonra ruhsat alan sinema salonlarında koşulların yerine getirildiği, sadece bir salonda eksikliğe rastlandığı görülürken, eski ruhsatlı sinemalarda ise çeşitli eksiklikler belirlendi. Kaymakamlıklarca kurulan ve yaklaşık 1 yıldır çalışmalarını sürdüren Yangın Güvenliği Komisyonu, sinema salonlarında yaptığı denetimlerinde aynı eksikleri belirlemişti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, denetimler sırasında eksiklikleri tespit edilen sinema sahiplerine sözlü uyarı yapıldı. Aynı sinemalara yazılı uyarı da gönderilerek, eksikliklerini tamamlamak üzere yapacakları işin nevine göre 7 gün ile 1 ay arasında süre tanınacak. Süre bitiminde ise eksiklerini gidermeyen sinemalar hakkında yasal işlem yapılacak

izmir
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2004 Cumartesi 13:38:13
Güncelleme :18 Aralık 2004 Cumartesi 16:33:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?