19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir Karması'na pastalı uğurlama

One Nation Cup'ta İzmir'i temsil edecek "İzmir Karması" yola çıkmadan önce, Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.


Güney Afrika'da 6-11 Temmuz 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan One Nation Cup'a (Tek Ulus Kupası) katılacak olan "İzmir Karması", yola çıkmadan önce İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersu Hızır'ı ziyaret etti. U-15 kategorisindeki 16 takımın mücadele edeceği organizasyon için İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Futbol Takımı davet edilmiş ancak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun isteğiyle kentteki 7 amatör kulüpten 17 genç futbolcudan oluşan karma bir takım oluşturulmuştu. Kendisini makamında ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka, Göztepe, Altay, Altınordu, İzmirspor ve Atillaspor'un başarılı sporcularıyla birlikte pasta kesen Genel Sekreter Ersu Hızır, gençlere başarı diledi. Sporun geniş kitlelerce yapılması hedefi doğrultusunda amatör kulüplerle el ele verdiklerini belirten Ersu Hızır, "Hazırladığımız karma takım, bu uluslararası şampiyonada hem İzmir'in gücünü ortaya koyacak hem de spordaki dayanışma ruhunun bir örneğini sergilemiş olacak. Başkanımız Aziz Kocaoğlu'nun iyi niyetli başarı dileklerinin yanı sıra, ben de orada centilmence yarışarak başarılı olacağınıza inanıyorum" dedi. Genel Sekreter Ersu Hızır, futbol topu şeklindeki pastayı İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Muharrem Derbentoğlu, Genel Koordinator Murat Öztamur, Teknik Sorumlu Zeynel Canol, antrenör Osman Şen, takım kaptanı Mert Çiftçi ve tüm futbolcularla birlikte kesti.

İlk kez 2006 yılında Bremen'de yapılan One Nation Cup organizasyonuna İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Futbol Takımı davet edildi. Ancak Başkan Aziz Kocaoğlu, bu önemli organizasyonun kent birlikteliği oluşturmak açısından büyük önem taşıdığını belirterek, sadece Büyükşehir Belediyesi takımı yerine, İzmir'deki tüm kulüpleri kapsayan bir karma takım kurulmasını istedi. Bunun üzerine Futbol Federasyonu ile işbirliğine gidilerek, 15 yaş altı grubundaki en yetenekli sporcular tespit edildi ve İzmir menşeli bir "Milli Takım" meydana getirildi. İzmir Karması'nı oluşturan genç sporcular, turnuva öncesi hazırlıkların tamamlanması ve oyuncuların kaynaşması amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından Mordoğan'da kampa alındı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Futbol Kulübü Teknik Sorumlusu Osman Şen yönetiminde antrenmanlarını sürdüren genç oyuncular, yurt dışında İzmir'i ve Türkiye'yi temsil edecek olmanın heyecanını yaşıyor.


MİNİ DÜNYA KUPASI
Güney Afrika Cumhuriyeti'nde Ethekwini Belediyesi'nin ev sahipliğinde 6-11 Temmuz tarihleri arasında yapılacak "One Nation Cup 2008"de 13 ülkenin takımları şampiyonluk mücadelesi verecek. 15 yaş altı genç oyuncuların mücadele edebildiği turnuva, Güney Afrika Cumhuriyeti açısından 2010 Dünya Kupası'na hazırlık niteliği de taşıdığı için "Mini Dünya Kupası" olarak adlandırılıyor. 2006 yılında Almanya'nın Bremen kentinde yapılan "One Nation Cup 1" de Güney Afrika Cumhuriyeti şampiyonluğa ulaşmıştı. Organizasyon genç yeteneklerin geliştirilmesi ve farklı ülke takımları arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinin yanı sıra, spor yoluyla dil, kültür ve etnik sınırların aşılmasını ve "tek dünya" kavramının geliştirilmesini hedefliyor.

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 11:36:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?