5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir Kış'a hazırlanıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İZSU Genel Müdürlüğü Kanal İşletme ve Bakım Şube Müdürlüğü’nün, 100’ün üzerinde personelden oluşturduğu temizlik ekiplerinin kentin tüm ilçelerinde yaptığı kanal ve dere temizlikleri sürüyor. Son üç ayda Güzelbahçe, Narlıdere, Balçova, Hatay, Konak, Karabağlar, Karşıyaka, Çiğli, Bornova ve Pınarbaşı başta olmak üzere 31 derede temizlik çalışması yapılarak, toplam 93 kilometre uzunluğunda dere tabanı temizlendi. Çalışmalar sırasında 197 bin ton atık malzeme çıkarıldı, dere yatakları su akışını engelleyen otlardan arındırıldı. Derelerden çıkan malzemeler arasında koltuk, otomobil lastiği, yatak ve yorgan gibi ev eşyalarının bulunması dikkati çekti. Çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler, yıl sonuna kadar 18 derede daha temizlik çalışması gerçekleştirecek.

Kış aylarında yağışlarla birlikte kanal taşkınlarının yaşanmaması için de gerekli önlemler alındığını kaydeden İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, 15 Mayıs-31 Ağustos 2004 tarihleri arasında kent genelinde toplam 92 bin metre uzunluğunda kanal şebekesinde temizlik yapıldığını, ızgaraların tek tek elden geçirildiğini, bu süre içinde 37 bin 320 metre uzunluğunda yağmur suyu ızgarası, 12 bin 198 adet ızgara ve 2 bin 103 adet ızgara kolu temizlendiğini açıkladılar.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü tarafından temizlenen dereler şunlar:
Balçova, Narlıdere, Güzelbahçe ve Konak ilçeleri bölgesi: Melez Çayı, (Sümerbank’tan Beyazevler Mahallesi girişine kadar), Uzundere Deresi (Karabağlar Karakolu’ndan Aktepe Mahallesi Girişine kadar), Uzundere Otoban Köprü altındaki dere yatakları, (Çitlenbik Deresi Yeşildere Caddesi Uzundere Mahallesi’ne kadar), Umut Mahallesi içinde kalan Çitlenbik Deresi, Yahya Deresi, Ziya Gökalp Deresi, Köroğlu Deresi ve havzalarının temizliği, Çamlıçay Deresi deniz çıkışlarının temizliği, Ali Bey Deresi, Fidan Deresi, Ali Onbaşı Deresi, Çitlenbik Deresi Bozyaka Mahallesi tarafının temizliği, Poligon Deresi (Askeriye içi dahil), Eskiizmir Çitlenbik Deresi Kolu (3913), Gaziemir Irmak Deresi, Kozağaç Deresi ve Narlıdere Ilıca Deresi.
Karşıyaka, Bornova, Çiğli ilçeleri bölgesi: Şelale Deresi, Arap Deresi, Manda Çayı’nın bir bölümü, Ilıca Deresi, Bostanlı Deresi, Yamanlar Deresi, Büyük Çiğli Deresi, Harmandalı Deresi, Balatçık Deresi, Kavaklı Deresi ve Kudurgan Deresi, Çiğli Maltepe Deresi, Bornova Kırmızıtoprak Deresi.

iha-izmir
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2004 Cuma 15:27:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?