5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir Kuş Cenneti'nde flamingo rekoru

Türkiye'de sadece İzmir Kuş Cenneti ve Tuz Gölü'nde kuluçkaya yatan flamingoların, bu sene 4 bin çiftinin kuluçkaya yattığını belirten Ege Üniversitesi (EÜ) Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıkı, "İzmir Kuş Cenneti'nde gözlenen 221 kuş türü arasında bayrak türü olan flamingolar, 2003 yılında 2541 çiftinin yuva yapması ile son 20 yılın rekor üremesini gerçekleştirdi" dedi.
İzmir Kuş Cenneti'nde 1982-2002 yılları arasında 100-150 çiftin kuluçkaya yattığı, hatta bazı yıllar hiç üremenin olmadığını açıklayan Prof. Dr. Sıkı, "Bu sene Nisan ayı sonunda, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, Ege Doğal Yaşamı Koruma Derneği ile ortaklaşa yürütülen flamingo kuluçka adasındaki iyileştirme çalışmaları sonucu, 4 bin çifti geçeceğimizi umut ediyoruz" diye konuştu.
Üreme döneminin sonu olan sonbahar aylarında, flamingo adasında yapılacak olan çalışmalarla hedefin, ülkemizdeki tüm flamingoların üreme alanını İzmir Kuş Cenneti'ne taşımak olduğunu belirten Prof. Dr. Sıkı, "İzmir Kuş Cenneti'ne gelen ziyaretçiler, 4 bin çiftten oluşan muhteşem flamingo kuluçka kolonisini ziyaretçi merkezindeki dev ekrandan canlı olarak izleme imkanına sahiptirler" dedi.
İzmir Kuş Cenneti'ni Koruma ve Geliştirme Birliği Başkanı İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu'nun talimatlarıyla, Kuş Cenneti'nin gerçek bir cennet özelliğine kavuştuğunu açıklayan Prof. Dr. Sıkı, "Sayın Valimizden çevre düzenlenmesine gösterdiği duyarlılığı, sazlıklara yeterli tatlı su sağlamak için de göstermesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

İZMİR - İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2004 Cumartesi 19:19:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?