9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

İzmir minderde parlıyor

2012 Londra Olimpiyatları'nda Türkiye'yi başarıyla temsil edecek genç güreşçiler yetiştirmek için kolları sıvayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Güreş Takımı, başarıdan başarıya koşuyor. 

Genç yetenekleri Türk güreşine kazandırmak için eski milli güreşçiler Zekai Baykara, Kemal Altay ve Remzi Musaoğlu'nu güreş takımının başına getirerek altyapısını ustalara emanet eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, yerel turnuvalarda başarıdan başarıya koşuyor. 28-29 Ekim tarihlerinde düzenlenen Cumhuriyet Kupası Yıldızlar Güreş Turnuvası'nda takım halinde birinci olan Büyükşehir Belediye Yıldız Güreş Takımı, 4-5 Kasım tarihlerinde düzenlenen 15-17 Yaş Arası Yıldızlar İl Güreş Turnuvası'nda da serbest ve grekoromen dallarda birinciliği kimseye kaptırmadı. 

Buca Afetevleri Spor Salonu'nda düzenlenen ve 6 takımdan 100'e yakın sporcunun katıldığı turnuvada İBB Yıldız Güreş Takımı grekoromen dalda 4 birincilik, 2 ikincilik, 3 de üçüncülük alarak birinci oldu. İBB Yıldız Güreş Takımı serbest dalda da 6 birincilik, 2 ikincilik ve 3 üçüncülükle yine 6 takım arasından birincilik kürsüsüne çıkmayı başardı. İBB Spor Kulübü Yıldızlar Güreş Takımı bu başarıların ardından Türkiye Yıldızlar Şampiyonası'na katılmaya da hak kazandı. 

Yeni yetenekler keşfetmek için altyapıya büyük önem verdiklerini ve planlı bir çalışma başlattıklarını kaydeden İBB Güreş Takımı Baş Antrenörü Zekai Baykara, bunun sonuçlarını almaya başladıklarını da belirtti. Hedeflerinin 2012 Londra Olimpiyatları'nda Türkiye'ye altın madalya kazandıracak güreşçiler yetiştirmek olduğunu söyleyen Baykara, "Eski milli güreşçiler Kemal Altay ve Remzi Musaoğlu ile birlikte altyapıya yönelik geniş bir çalışma başlattık. Deneyimlerimizi genç güreşçilerle paylaşıyoruz. Bunun sonuçlarını almaya başladığımızı görmek bizi mutlu ediyor. Yıldız ve genç güreşçilerimiz yerel turnuvalarda kendilerini gösterdiler. Şimdi Türkiye çapındaki turnuvalara hazırlanıyoruz" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2006 Salı 13:11:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?