5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir Polisi Korsan'a 'dur' dedi

Kontrollerde, Körfez Dershanesi’ne ait ÖSS Matematik İlk Adım adlı kitabın, Atlas Dershanesi tarafından korsan olarak bastırılıp dağıtıldığı tespit edildi.

Güvenlik Şube Müdürlüğü Basın Büro Amirliği’nce 4.10.2004 ve 7.10.2004 tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyon çerçevesinde, ilk olarak Atlas Dershanesi’nde arama yapıldı. Körfez Dershanesi’ne ait ÖSS Matematik İlk Adım adlı kitabın Atlas Dershanesi tarafından korsan olarak bastırılıp dağıtıldığı ihbarını alan polis, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası’nın 81. maddesi gereğince Çankaya’da faaliyet gösteren Atlas Dershanesi’nde arama yaptı. Dershanede yapılan aramada, 284 adet korsan kitap ele geçirildi.

Ayrıca; Arslan Market-2 adlı iş yerinde yapılan aramada, 724 adet korsan CD ile CD’leri çoğaltmaya yarayan bir adet üzerinde CD room ve CD writer montajlı toplama bilgisayar kasası, Doğan Elektronik adlı iş yerinde yapılan aramada 618 adet korsan CD ile üzerinde CD room ve CD writer montajlı toplama bilgisayar kasası, Güzelyalı’da faaliyet gösteren CD Club adlı iş yerinde yapılan aramada ise bin 1184 adet korsan CD ve bunlara ait çoğaltılmış kapak resimleri ele geçirildi. Mithatpaşa’da faaliyet gösteren Sinemaskop ve Filmci isimli iş yerlerinde yapılan aramalarda da 555 adet korsan CD ile yine CD çoğaltmak için ekipmanlar, bir internet cafe ile paşa CD isimli iş yerlerinde yapılan aramalarda 243 adet korsan CD ele geçirildi.
Baskınlarda ele geçirilen CD’ler ile CD’lerin çoğaltılmasında kullanılan çok sayıda bilgisayar ve ekipmanlarına el konuldu. Korsan CD ve kitap sattıkları belirlenen şahıslar, haklarında işlem yapılarak adliyeye sevk edildi.

iha-izmir
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2004 Cuma 13:48:56
Güncelleme :8 Ekim 2004 Cuma 14:08:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?