8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

İzmir Polisi'nden Çimen operasyonu

Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 360 polis suçluların yoğun olarak yaşadığı Çimentepe semtinde 34 eve sabah saatlerinde baskın yaptı. 

Edinilen bilgiye göre, Çimentepe semtinde çalıntı mallar ve uyuşturucu madde satıldığı ihbarını alarak 6 ay boyunca çalışma yaptı. Yapılan çalışmalar sonucu şahısların evlerini belirleyen polisler, hakim kararıyla 34 eve saat 05.00 sıralarında baskın yaptı. Çelik yelek giyen ve uzun namlulu silahlar taşıyan polisler çatılardan ve balkonlardan içeri girerek köpeklerle uyuşturucu madde aradı. Uykularında polisleri karşısında gören ve şok yaşayan bazı kadınlar baygınlık geçirdi. Yakınları tarafından su dökülerek ayıltılmaya çalışıldı. Kapıları açamayan polisler 4 evin kapısını kırarak içeri girdi. Operasyon sırasında gözaltına alınmak istenmeyen bazı şahıslar görevli 2 polis memurunu bıçakla hafif şekilde yaralayarak darp etti. 

İki saatlik yapılan operasyonda 14 kişi gözaltına alınırken, 6 adet tabanca, 6 adet pompalı av tüfeği, 600 gram esrar maddesi, 30 adet çeşitli markalarda uyuşturucu hap, 17 adet av fişeği, çalıntı, elektronik malzemeler, 7 adet kesici alet ele geçirildi.
İzmir'e yeni atanan Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, suçlulara karşı operasyonların devam edeceğini ve suç oranlarının en kısa sürede düşürülmeye çalışılacağını açıkladı.
.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2006 Cumartesi 13:06:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ferhat ST IP: 85.103.105.xxx Tarih : 6.02.2007 17:13:21
öyle sergilemekle olmuyo önce cevik kuvvet gösterecek insanligini KSK diyarbakir macinda tüm olaylarin nedeni izmir polisidir yaziklar olsun altay macini da Atatürk stadina aldilar buz gibi havada dondurdular insanlari ne hakemin mac yönetesi vardi ne de oyuncularin oynayasi hayret bisi ya bu güvenligi saglayamayan izmir polisi bize evimizde deplasmani yasatiyo ya hakkaten yazik gerçekten böyle olacaksa bundan sonra asker gelsin maçlarimiza daha iyi olur.istanbul polisi ise gs taraftari olay çıkartırken basket macinda sahaya girenlere cop bile vurmuyo hadi burdan yakin...