8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

İzmir Polisi'nden 'Güven' operasyonu

İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü, aranan ve sabıkalı kişilerin yoğunlukta bulunduğu bölgelere yönelik operasyon düzenledi. 

Edinilen bilgiye göre, operasyona katılan Konak, Bornova, Buca İlçe Emniyet Müdürlükleri, Çevik Kuvvet, Asayiş, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı sivil ve resmi toplam 153 personel, saat 05.00'de Fuar Asayiş Ekipler Amirliği'nde toplandı. "Güven" adı verilen operasyon, saat 06.00'da Kuruçay, Hilal ve Güney mahallelerinde eş zamanlı olarak başladı. Daha önceden belirlenen ve çeşitli suçlardan aranan kişilerin oturduğu toplam 12 eve mahkemeden alınan izinle gerçekleştirilen baskınlara uyuşturucu eğitimi almış "Dudi" adlı kurt köpeği de katıldı. 

Operasyon sırasında, Boğaziçi Caddesi'nde 22 numaralı evin kapısını çalan polis, içerden cevap alamayınca çilingir çağırarak kapıyı açtırdı. Saksıya diktiği Hint kenevirleriyle yakalanan N.K. isimli şahıs gözaltına alındı. Aynı evin alt katında yapılan aramada ise, tuvalet deliğine atılan ve tıkanmasına sebep olan yaklaşık yarım kilogram esrar maddesi ele geçirildi. Polis tarafından tuvalet deliğinden çıkartılan esrar maddesi, bir poşete konularak emniyete götürüldü. Uyuşturucu konusunda özel eğitim görmüş olan "Dudi" adlı köpek ise evlerin her yerini didik didik aradı. 

Bu tür operasyonların süreceğini belirten emniyet yetkilileri, "Suçlu potansiyeli ve suç unsurlarının yoğunlukta olduğu İzmir'in her köşesine belirli aralıklarla sabaha karşı operasyonlar yapacağız. Amacımız, vatandaşlarımızın kendilerini güven içinde hissetmelerini sağlamak, suç ve suç unsurlarına göz açtırmamak" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2006 Cuma 11:20:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?