5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir Priştinayı unatmadı

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ahmet Piriştina'nın ölümünün ardından yerine seçilen Başkan Aziz Kocaoğlu başkanlığındaki ilk toplantısını yaptı. İlk toplantının ilk kararı ise, oybirliği ile alınan İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Arşivi ve Müzesi'nin isminin "Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi" olarak değiştirilmesi kararı oldu.
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Ahmet Piriştina'nın ölümünün ardından seçilen Başkan Aziz Kocaoğlu başkanlığındaki ilk toplantısını yaptı. Kocaoğlu'nun ilk kez başkanlık ettiği meclis toplantısı yoğun ilgi görürken, bazı meclis üyelerinin verdiği önergeler doğrultusunda gündeme birinci sırada alınan "İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Arşivi ve Müzesi'ne, Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi" maddesinin oylanmasına geçildi. Oylama öncesi Kent Arşivi ve Müzesi'ni tanıtan bir sunum gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Arşivi ve Müzesi Müdürü Yrd.Doç.Dr. Fikret Yılmaz'ın anlatımı ile itfaiye binası olarak kullanılması ve bugüne kadar geçen sürede binanın 74 yıllık tarihi meclis üyeleri, toplantıyı izleyen bürokratlar ve konuklara anlatıldı. İsminin verileceği Kent Arşivi ve Müzesi'nin kuruluşunda 1999 yılından itibaren Ahmet Piriştina'nın önemli emeğinin geçtiğini, kimi eserleri kendi çabaları ile kazandırdığını belirten Fikret Yılmaz, bugüne kadar 13 bin 844 kişi, 102 okul, 42 kamu kuruluşu tarafından ziyaret edildiğini, Eylül 2004 tarihinde ise internet ortamına taşınmasını planladıklarını söyledi.Daha sonra oylama geçilirken, Kent Arşivi ve Müzesi'nin "Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi" olarak isminin değiştirilmesi toplantıya katılan bütün meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi.
Bu arada, Ahmet Piriştina'nın ölümünden önce verdiği önerge ile belediye işletmelerinde işçilerle birlikte çalışan memurlara fazla çalışma ücreti ödenmesi önergesinin de aralarında bulunduğu bütün maddeler oybirliği ile kabul edildi.
iha-izmir
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2004 Çarşamba 10:19:46
Güncelleme :10 Temmuz 2004 Cumartesi 13:14:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?