5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İzmir Senfoni Orkestrası 30 yaşında

Cem, bu çalışmalar çerçevesinde ülkeye, İzmir’e ve çok sesli müziğe emeği geçen müzik adamlarına ithaf edilecek konserlere yer verileceğini, bunun en güzel örneklerinden birisinin de merhum Ahmet Piriştina anısına 8 Ekim’de verilecek açılış konseri olduğunu kaydetti.
Yeni konser sezonunda ayrıca Hikmet Şimşek, Cemal Reşit Rey, Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve Adnan Saygun gibi isimlerin anısına da konserlerin yer alacağını kaydeden Cem, "Repertuarlarında milli bayramlarımızı da unutmayan İZDSO, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda "23 Nisan Çocukların Dünyası", 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nda da "19 Mayıs Gençlikle El Ele" adlı konserler verecek. 2004-2005 konser sezonunda Hakan Şensoy, Vincenzo Mariozzi, Ola Rudner, Betin Güneş, Burak Tüzün, Haluk Erten, Mariusz Smolıj olmak üzere yerli ve yabancı 8 yeni orkestra şefini sanatseverlerimizle buluşturacağız" diye konuştu. İzmir Devler Senfoni Orkestrası, 2004-2005 konser sezonunda önceki yıllarda olduğu gibi yalnız kendi salonunda kalmayacağını kaydeden Cem, şu bilgileri verdi:

"Orkestramız çok sesli müzik sanatını, Türk bestecilerimizi içeren bir konser programıyla çevre il, ilçe ve köylere de taşıyarak oradaki sanatseverlerle de birlikte olacak. Buna göre İZDSO, Balıkesir, Denizli, Muğla, Aydın gibi illerin yanı sıra Urla Bademler Köyü, Narlıdere, Bornova, Salihli gibi yörelerimize de konuk olacak. Ayrıca 2005 Haziran ayında İZDSO, Güney Anadolu Bölgemize de "GAP Turnesi" adıyla bir turne düzenleyecek. Bu arada geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da İzmir Devlet Senfoni Orkestrası kendi merkezinde, "Çocuklarla Senfoni" adıyla gençlerimizle biraraya gelecek. Ayrıca İZDSO, "Müzik Atölyesi" adlı çalışmasıyla da anaokulu ve ilköğretim öğrencilerimizle birlikte olacak. İZDSO bu projelerini ise İzmir Devlet Tiyatrosu, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İzmir Konak Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirecek."

iha-izmir
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2004 Pazartesi 14:49:46
Güncelleme :4 Ekim 2004 Pazartesi 20:26:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?