27
Mayıs
2024
Pazertesi
İZMİR

İzmir su tasarrufu için kolları sıvadı

Küresel ısınmanın olumsuz sonuçlarına karşı halkı uyarmak ve su tasarrufuna çağırmak için 2. etap su tasarrufu kampanyası başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, başta alışveriş merkezleri ve hastaneler olmak üzere vatandaşların yoğun merkezlerde bilgilendirici çalışmalar yapıyor.

Kentin dört bir yanı bilboard ve afişlerle donatılırken, kampanyayı simgeleyen renkli su kovası figürleri, merkezi bölgelerdeki ağaçları süslüyor. Kipa, Özdilek, EGS Park, EGS, Forum Bornova, Palmiye, Agora, Konak Pier ve YKM gibi alışveriş merkezleri ile üniversiteler, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve hastaneler, kampanyaya destek için el ele verdi. Bu merkezlerde yapılan afişleme çalışmaları ve dağıtılan broşürlerle İzmirliler, su tasarrufuna karşı duyarlı olmaya çağırılıyor.

İzmir'deki pek çok önemli kuruluşun bu kampanyaya destek vermesi ise bu yılki tasarruf oranının geçen yılın da üzerine çıkabileceğini müjdeliyor. Büyükşehir Belediyesi'nin su tasarrufu çalışmalarına katkı sağlayan kuruluşlardan Tesco Kipa'nın Kurumsal İlişkiler ve Hukuk Direktörü Yılmaz Attila, "Sosyal sorumluluk ilkelerimiz doğrultusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen bu etkin kampanyaya destek olmaktan mutluluk duyuyoruz" şeklinde konuşuyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, halkı su tasarrufuna karşı duyarlı olmaya çağıran şu çalışmaları yapıyor, kentin farklı noktalarında kampanya afişlerinde kullanılan su kovası figürleri ağaçlara asıldı. 3 renk 10 bin 500 adet afiş bastırıldı ve hastanelere, üniversite rektörlüklerine, kültür merkezlerine, muhtarlıklara, metropol belediyelere, meslek odalarına, derneklere ve alışveriş merkezlerine dağıtımı gerçekleştirildi. 80 adet bilboard afişlemesi yapıldı. 30 bin adet broşür bastırıldı. 40 adet durak raketi afişlemesi yapıldı. Gazetelere ilanlar verildi. 200 bin adet el broşürü bastırıldı. Bunların 50 bini Özdilek Alışveriş Merkezi'ne, 100 bini ise Kipa Alışveriş Merkezi'ne dağıtıldı. Geri kalan el broşürlerinin ise dağıtımı devam ediyor. Kampanya karakteri "Şıpşıp"ın 24 saatini anlatan çocuk broşürlerinden 10 bin adet bastırıldı. Bu broşürler, alışveriş merkezlerindeki oyun alanlarında dağıtılıyor.Kipa ve Özdilek alışveriş merkezleri'ne vatandaşların fikirlerinin alınması için öneri defteri konuldu. Yine aynı merkezlerin girişinde "Su hayattır koruyalım" mesajı veren ağaç konsepti ve birer stand oluşturuldu. Kampanya maskotu "Şıpşıp"la giydirilmiş ayaklı balonlar, Kipa ve Özdilek Alışveriş Merkezleri'nin girişine konuldu. Haftasonu tatilini geçirmek için alışveriş merkezlerine gelen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin su kampanyası ile ilgili bilgilendirici broşürlerinden alan vatandaşlar, su tasarrufu çalışmalarına tam destek verdi.

..
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 12:30:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?