8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

İzmir suyu koruma altında

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'nün Tahtalı Barajı Mutlak Koruma Alanı'ndaki kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. 

Tahtalı Barajı ve havzasının korunması için sürdürülen çalışmalar kapsamında bugüne kadar 508.2 hektarlık alanın kamulaştırması yapıldığı ve bugünün rakamlarıyla yaklaşık kamulaştırma işlemleri için 18 milyon YTL ödendiği bildirildi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin su ihtiyacının yüzde 34'ünü karşılayan Tahtalı Barajı ve havzasının korunmasına yönelik çalışmaları kararlılıkla yürüttüklerini açıkladı. Tahtalı Barajı mutlak koruma alanının yüzde 58'nin kamulaştırıldığını, yüzde 20'lik bölümünde ise kamulaştırma çalışmalarının hızla devam ettiğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, "Kente daha uzun yıllar su sağlanması için her türlü kirlenmeye ve dış etkenlere karşı Tahtalı Havzası'nı ve barajı korumak zorundayız. Havzanın sorunlarını çözmek ve İzmir'in suyunu korumak, öncelikli görevlerimizin başındadır. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. 

Yaklaşık 555 kilometrekarelik alanı kapsayan Tahtalı Barajı'nın Mutlak Koruma Alanı'nda kamulaştırılması gereken 871.5 hektarlık alanın yüzde 60'ını oluşturan 508.2 hektarlık bölümü kamulaştırılırken, 1996 yılında başlayan ve 2001 yılında yasa değişikliği ile hız kazanan kamulaştırma çalışmaları kapsamında bugüne kadar Keler Köyü, Çamköy, Beyköy, Eşen, Malta Mahallesi, Küner'in (Şaşal) tamamında ve Develi Köyü'nün bir kısmında kamulaştırma işlemlerinin tamamlandığı kaydedildi. Alanın yüzde 20'sini kapsayan Develi Köyü'nün bir kısmı ile Lember'de kamulaştırma işlemleri devam ettiği, Değirmendere'de ise önümüzdeki günlerde başlayacağı belirtildi. Bu çalışmalar bittikten sonra geriye 184 hektarlık kamulaştırılacak alan kalacağı, bu alanların da kamulaştırma planı hazırlıklarının devam ettiği bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2006 Pazartesi 11:16:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?